• kvp
    #7
    "Mi lehet a mukodesi kulonbseg az STT RAM es a UltraRAM kozott?"

    Az STT ram az egyfajta magneses memoria, mint a regi bubble memory-k voltak, csak nem soros, hanem bit szintu eleressel. Az ultraram pedig egy bitenkenti kvantum hatast hasznalo kvazi nano optocsatoloval vezerelt flash feleseg. Az STT-bol a 32 GB az 32*8*46 ezer = 11 millio 776 ezer forint lenne es a modern os-ek sem kezelik.

    Egyszeruen jelenleg nincs olyan technologia, ami olcso es gyors is lenne. Raadasul a mai rendszerek stabilitasi szintjen a tarolt adatokra sokkal jobban vigyaz az os, mint a felhasznaloi programok sajat ram teruletere. Egy olyan gep, ami csak ramba dolgozik, tehat osszeomlas vagy csak egy sima hideg ujraindulas eseten elveszti minden adatat (beleertve az operacios rendszer-t is) nem lenne tul nepszeru.

    Ha meg adatvedelmi okbol szeparaljuk a munka es a tarolo memoriat, akkor nyugodtan lehet ket kulonbozo tipusu memoria is, meg akkor is ha azonos cimterben van mindketto. (lasd rendszer ram vs pcie m2 ssd-k) Ez nem csak sokkal olcsobb, de sokkal gyorsabb rendszert is jelent.