• kvp
    #3
    "Az analóg kifejezés a folytonos jelre értendő, arra, ami nincs kvantálva."

    Az osztrak megoldas mind kvantalt, mind valodi analog aramkorokrol beszel. Persze az tovabbra is igaz, hogy barmi ami jelszinteket alkalmaz lassabb lessz mint a valahol egy nem pontosan definialt modon (egy adott savon belul) kettevalo es a tapsinekhez huzo binaris digitalis rendszer. A binaris digitalis rendszerek pont azert ilyen gyorsak, mert a kapcsolo tranzisztorok linearis tartomanyat nem hasznaljak ki, igy azok viszonylag nagy szorassal rendelkezhetnek az atmenet pontos helyere vonatkozoan es megis jol mukodik a rendszer.

    A ket rendszer kozott kb. olyan a hasonlosag mint a pontos nemet kezifegyverek es a lotyogos szovjetek kozott. A nemetet pontosan gyartottak, de csak adott kornyezetben tudott mukodni es kisebb gyartasi hibak eseten is hibazott. A szovjet mar a gyarbol kijovet is lotyog, de semmi nem zavarja, legyen az viz vagy sar. Pont ilyenek a jelenlegi processzorok is. Nagyon pontatlanul vannak legyartva, nagyon elter akar ket egymas mellett levo tranzisztor karakteriesztikaja is, de amig binaris digitalis jel megy rajtuk, addig ez nem szamit. (amig a zaj kisebb mint a jel es minden komplemens tranzisztor par az egyik tapsinre kapcsol, ez a cmos technologia lenyege) Ezzel a nagyon zajos rendszerrel sokkal nagyobb sebesseget lehet elerni, akar az 50%-os zaj aranyt is meg lehet kozeliteni es megis menni fog. (a tuningolas soran tobbnyire addig gyorsitanak amig csak lehet, minel kozelebb menve a hibahatarhoz)

    Tap-fold rendszerben binaris, tap-fold-negativ tap rendszerben (dual tap) trinaris a maximalis megendheto szimbolum rendszer ha a nagy hibaturest meg akarjuk tartani. Marpedig adott gyartastechnikaval a magasabb orajelek eleresenek ez a kulcsa. A magasabb szimbolumszamot, tapsinektol eltero jelszinttekkel csak akkor alkalmazzak ha egy rendszer vagy kommunikacios csatorna frekvencia limitaltta valik, tehat nem tudja atvinni a magasabb orajelet. Ennek mellekhatasa, hogy az aramkor vagy zajerzekenyebbe vagy jelentosen lassabba valik a tisztan rail to rail implementaciokhoz kepest.