• kvp
    #2
    A facebook az idosek platformja lett, ahol a szulok es nagyszulok vannak. Az instagram generacioja felnott es lassan facebook generaciova valik. A ket platform amugy is atjarhato. (egy facebook-os story magatol kimegy instara is es forditva)

    Ehhez kepest a tiktok teljesen fuggetlen az amerikai allamtol es a nyugati befolyastol, teljes mertekben a kinai kommunista part elvei szerint mukodik. Mivel nyugaton a fiatalokat amugy is progressziv (marxista) elvek szerint nevelik mar jo egy evtizede, igy a mai fiataloknak ez sokkal baratibb kornyezet. Akik nem ilyen nevelest kaptak, ok pedig kenytelenek kovetni a tobbieket, kulonben kimaradnak az online kozossegbol. Mivel a vilagjarvany miatt szinte minden kozossegi tevekenyseg online zajlik ezert mindenki aki fiatal kenytelen a tiktok-ot kovetni.

    Van rajta tartalom? Nem az a fontos, hanem a kozosseg es az uniformitas. Aki nem all be a sorba, az a fiatalok tarsadalma szamara emberkent megszunik letezni. Ez a filozofia bevalt kinaban es egesz jol mukodik nyugaton is. Ha igy megy tovabb amint felno az uj generacio az emberek konyorogni fognak a kinai allamnak, hogy felszabaditsa oket. Sokkal hatekonyabb, mint katonai erovel megszallni a fel vilagot.