• nkmedve
    #9
    Hogy erre a filmre jobban reagáltak a kritikusok (beleértve itt is) mint az új Szellemírtókra, teljesen érthetetlen számomra. A két film minősége és a készítők látható gondássága közötti különbség ég és föld (és nem a Mátrix javára). Nagyon úgy tűnik, hogy az ilyen nosztalgiára épülő filmek esetén a kritikusok egy jó része elveszíti az objektív elemzési képességét és a saját szubjektív érzései és elvárásai alapján osztályozza a filmeket (ha tetszik nekik az irány amit a kíszítők választottak akkor jó, ha pedig nem akkor a film le lesz húzva, minden pozitívuma ellenére). Más magyarázatot nem találok erre.

    Nekem mindhárom korábbi rész bejött (nyilván az első sokkal jobban, mint a folytatások), kiadáskor moziban láttam őket, és számtalanszor újranéztem a polcon heverő Bluray gyüjteményt. Ez az új rész viszont nem több mint egy igénytelenül összehányt random ötletgyüjtemény. Vannak itt jó ötletek és az irány sem rossz (a film első 20-30 percével együtt), de egyik ötlet sem visz sehova és a kivitelezés nagyon gagyi lesz egy idő után. Az akciójelenetek nagyon gyengék, harcművészet közel zéró, a színészi játék nem meggyőző (bár az korábban sem volt a filmek erőssége). Az első trailer után nem volt sok elvárásom, már abban elég furcsa volt a látvány, de a film még a minimumra vett elvárásaimat is sikeresen alulmúlta. Nem emlékszem, hogy valaha is ekkorát csalódtam volna bármilyen filmben is, pedig próbálok pozitívan hosszáállni mindenhez amit nézek, és nem túltolni az elvárásokat.

    ps. az külön vicces, hogy itt ez a film is ugyanúgy 7-es értékelést kapott, mint az új Pókember (ami az összes hibája ellenére is minden szempontból egy mestermű ehhez képest).
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2021.12.29. 13:13:54