• dyra
    #21
    "A regi iphone-ok mar nem kaphatoak, de hasznaltat egyebkent is ki venne, szethajtott, hivatalosan nem cserelheto aksival? A 4 evvel ezelotti iphone eladva mint budget iphone meg vicces. De legalabb arban is aranyosan olcsobb lehetne, a budget android-os telefonok szintjen."

    Még iPhone 8 is vásárolható újba. Nézzél fel egy árukeresőre.

    "Mar ha van. Sok app. csak android-ra van, mert az Apple nem engedi be a boltjaba oket. Sok ingyenest csak azert, mert nyilt forraskoduak es ingyenesek. (rontjak az uzletet)"

    Sok meg csak Applre. Mert ott könyebb pénzt keresni a fejlesztőknek is.

    "Android-ot nem kell root-olni, szabadon lehet ra kulso appokat telepiteni, csak jova kell hagyni amikor rakerdez. Windows 10 home-on is csak rakerdez, ha kulso forrasbol telepitunk de utanna barmit felrak. A win11 mar mas teszta, ujabban ott is szigoritanak."

    APK-t telepíthetsz külső forrásból ez való igaz. De ettől még nem vagy root jogú felhasználó.

    "Egyebkent a root jog is elerheto hack-eles nelkul a legtobb telefonon, meg a play store is megmarad. De nem root-olt telefonon is lehet barmikor adb-vel shell-t kerni. (sima linux-os shell, mivel valojaban egy normal szerveres linux van az android alatt, igen relacios adatbaziskezelo is van alapbol)

    Egyebkent a root jog is elerheto hack-eles nelkul a legtobb telefonon, meg a play store is megmarad. De nem root-olt telefonon is lehet barmikor adb-vel shell-t kerni. (sima linux-os shell, mivel valojaban egy normal szerveres linux van az android alatt, igen relacios adatbaziskezelo is van alapbol)"

    Nem érhető el. Újabban pedig a bootlodert is zárja teljesen mindenki. Ha nincs türelmed és nem értesz hozzá a büdös életbe nem fogod alternatív OS-et telepíteni a telódra. Az átlag nem is csinálja. Ez egy Marginális kisebbség játszótere. A témán szempontjából lényegtelen. Arról nem is szólva ha valamilyen céges alkalmazás kerül a telódre ezeket már felejtheted is el. Mert ugye még pl egy itune is nagyobb jogosultságokkal rendelkezik a telódon mint te.

    "A samsung-ok nagyon rosszak, meg a dragabbak is. De a huawei sem a minosegerol hires. Ezek rossz minosegu keszulekek, meg akkor is ha dragak. Egy stock android is jobb, de vannak rendes gyartoi disztribuciok, hosszu tamogatassal."

    Nem rosszak a legjobbak a cégeknek. Legalább van egy kiszámítható frissítési rendszerük. Nem sok de van. Egy teló 2 android főverziót kap plusz a samsung biztosítja a biztonsági javítások még X ideig. Csak ezért használnak a cégek főleg Samut mert a többieknél ez sincs. Őket a random frissítgetünk mikor ugy adja jellemzi. A mai cyber háborús közegben ez egy blődség. A cégeknek biztonsági szempontból is a legjobb választás az Apple.

    "A kerdeses keszulek dragabb volt mint egy alap iphone. Es jobb. Nem egy darab sony-t hasznaltam, hanem tobbet az evek soran, voltak koztuk kozep es felsokategorias keszulek is. A ceg valamiert sokaig jobb volt mediaban a konkurenseknel (kijelzo, video, hang, stb.). Nem mintha az iphone-okban nem ugyanaz a sony kamera lenne evek ota mint a sony sajat keszulekeiben. Az apple arrol hires, hogy el tudja hitetni, hogy o talalt fel mindent. Pedig egyszeruen csak olyan termekeket masolnak, amik nem lettek ismertek."

    Most ,hogy melyiken milyen minőségű a kamra mióta egy jó alapszintet kamerában bármelyik teló hoz ezt már nem érzem fontosnak. A sebbességre is ezt lehet mondni. Már az 50 - 60 ezres kategóriában sem kell szégyenkeznie a telóknak.

    Ami fontos.

    - Terméktámogatás
    - Optimalizáció
    - Kiszámítható frissítések
    - Biztonság

    Mindben jobb az Apple.

    "Ez van ha egy befektetoceg probal olyan temaban elemzest kesziteni, amihez lathatoan nem ertenek. Meg olyan ember se volt a cegnel, aki a publikalas elott jozan paraszti esszel es az adatoka rakeresve atnezte volna. "

    Nem azt írták azonnal. Azt írták elindul egy folyamat ami ide fog vezetni. És én is azt érzem, hogy még a Samsung se képes felnőni az Apple-hez hozzáadott értékben ami nem 1 millió pixeles kamerát jelent 500 magos CPU-val hanem minőségi szoftvert elsősorban.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2021.12.20. 09:33:21