• wraithLord
    Androidon is csak akkor van reklám az appokban, ha nem fizetsz érte, hanem ingyenesen használod, szóval ezt az érvet nem igazán értem, hogy "reklámok nélkül".
    Apple Store-ban fizettél érte. Na, Google Play Store-ban pedig opcionális, hogy fizetsz-e érte. Ha nem akarsz, telenyomják reklámmal. Ha igen, akkor pedig ugyanúgy nincsenek reklámok. És ugyanúgy párszáz vagy ezerpárszáz forintba kerül.
    Ugyanazok az appok (vagy legalábbis egymás koppintásai) pedig legtöbbször megjelennek mindkét platformon (iOS és Android).

Az oké, hogy a Play Store olyan, mint egy szemetes, és tele van ganéjjal meg káros cuccokkal, ez egy hátrány. Mondjuk egy kis logikával ezeket is ki lehet szűrni.

"Én látom néhány Androidos ismerősömet, akik szerint az iPhone drága, hogy évekre lebontva cirka kétszer annyit költenek telefonra, mint én. Mindig lelkesen mutogatják az új, csúcsszuper szerzeményüket, ami másfél év után már a folyamatosan szidott "vacak", amit ideje lecserélni.... ...Soha nem idegesíteném magam egy 50-100 ezer forintos Androidos telefonnal. A Play Store meg hányásig tele van reklámokkal undorítóan teletömött appokkal. Inkább ezeket az "élményeket" kikerülöm."

Az lenne valami, ha az Apple 50-100ezer forint közötti áron csinálna olyan telefont, ami 4-5 évig elmegy. Egy iPhone árával megegyező androidos telefon ugyanúgy nem lesz vacak másfél év múlva. 4 év múlva sem, max. az akksija nem bírja már sokáig...
    Az pedig nem tudom, mióta hátrány, hogy az Androidot alkalmazó telefongyártók sok olcsó modellt kínálnak. Nyilván messze nem lesz olyan jó, mint egy 150-400 ezer forintos iPhone (vagy egy hasonló árú androidos alternatíva) de legalább meg tudják venni. Kevésbé időtálló, és könnyebb taccsra tenni, ha minden szart felrak rá az ember, szimplán azért, mert relatíve gyenge (és kevés) a hardver. Aki ilyet vesz, az vagy tisztában van ezzel, vagy előbb-utóbb anyázni fog. Ma már azért sokkal jobb a helyzet, mert sokkal tágabb árszegmensben időtállóak az okostelefonok, mint 6 évvel ezelőtt.