• defiant9
    #65
    Tehát a vádlottad Joe Biden.
    A vádad: korrupció
    Elkövettett _konkrét_ cselekmény ami alapján megáll a vád? Na ez ami hiányzik. Mi az amit tett(ami egyben nem összeegyeztethető/magyarázható az amerikai geopolitikai stratégiai érdekekkel)? És ezért konkrétan milyen ellenszolgáltatást (tipikusan pénzt) kapott, és kitől?

    "Ha konkretan az van, es megis elengedik a bunozoket, akkor az egyertelmu buncselekmeny"
    Te tényleg ennyire ostoba vagy? Olvasd már el mi a szalmabáb érvelési hiba, nem véletlenül írtam le. Azt mondtam hogy előítélet mentes, nem azt hogy a bűnöst el kell engedni. Mi a gond szerinted az előítélet mentességgel? Ne kitalálj egy fiktív helyzetet. Kértem hogy vázold hogy mi a különbség a Soros által támogatott ügyész jelöltek közt és az ellenfeleik közt, hogy lássuk ki a rosszfiú. Megtetted? Nem. Ahogy a 80%-os befolyással is adós vagy, pedig többször leírtad. Csak hát a tények hiányoznak a vádjaid mögül. És még te papolsz itt a korrekt ügyészi vádemelési gyakorlatról? Lol.

    "Konkretan ez lenne a cel. Hogy lehutse a piacot."
    Nem az okozat érdekel hanem hogy mi célból. Feltettem a kérdést: Miért fáj neked hogy 500USD -ért vesz valaki Tesla részvény majd eladja 1000-ért és a nyereség után adózik.
    Volt rá válaszod? Nem. Csak mantrázod hogy mit szeretnél. Tehát miért gond ha egyik befektető zsebéből pénz kerül a másik zsebébe(első lépésben a cég zsebébe), ezért cserébe viszont létrejön egy likvid piac ahol mindenki bízhat abban hogy annyiért el tudja adni a befektetését amennyire épp a piac árazza. Eleve hogy képzeled hogy egy kisbefektető mondjuk hogyan adhatná el a befektetéseit?
    Tudod a befektetők nem a részvény nézegetésért adják a pénzüket úgy hogy a céghez valójában semmi közük/ráhatásuk. Kértem hogy vázold hogy is vezetnél be egy ilyen rendszert. Erre sem voltál képes. Fantazmagória amit itt előadsz, abból is az öncélú értelmetlen fajta. Leírtam hogy a reálgazdaságban a vállalat függetlenül működik a részvények piaci értékétől. A Tesla gyár termelését egyáltalán nem befolyásolja hogy aznap mennyi a részvény ára. A részvény ára egy barométer ami (előre)jelzi hogy az emberek mit gondolnak az adott cég üzleti modelljéről, mire értékelik azt, és ez nem üres bemondás, itt a pénzükkel teszik le a voksukat, ami biztosít egyfajta befektetői nyomást a cég működésére, ami hatékonyságra sarkallja azt.

    "Az EU hatosagainak kijatszasarol szol az, hogy nem teljesen allami kezben van. "
    Tehát ezen a korrupciós vádad mögül szépen kihátráltál. Nem is vártam mást. Szimpla üres vádaskodás amit produkálsz, és ezzel magad be is minősítetted egy sima konteós szintjére.
    Megállapítható hogy amit itt előadsz az alapvetően kitalációra épülő rágalmak. Már a világkormány konteódnál látszott hogy valami nem kerek ott bent, de most már tisztán ki is rajzolódott. Annak ellenére hogy sok tárgyi tudásod van, a világképed torz tévképzeteken alapul és hazugságokkal próbálod ehhez igazítani a mondandód, majd ahogy ezzel szembesülsz akkor elfutsz(kognitív disszonancia). Érdemes lenne erősítened magadban az objektivitást.