• kvp
    #64
    ""emberveszteseggel jaro incidenst okoztak"
    Konkrét eset?
    "neki ebbol anyagi haszna lett. "
    Konkrét eset és számok?"

    Az ukran polgarhaboruban nagyon sokan haltak meg, amiert konkretan szemelyeben, maganemberkent is felelos a mostani amerikai elnok. Ezt reszben meg alelnoki poziciojaval visszaelve kovette el. A konkret anyagi haszon tobb mint egy milliard dollar, tobb kisebb reszletben es tobb resztvevo kozott elosztva. Mindenki aki reszt vett benne felelos a helyzetert. Ez emberiseg ellenes buntett es reg Nunbergben (vagy ujabban Hagaban) kellene ulnie a mostani amerikai elnoknek. Az elozo amerikai kormanyzat abban felelos, hogy nem hasznalt idoben katonai erot az allamot veszelyezteto emberek a hatalom kozelebol valo eltavolitasara. (vonatkozik ez a hazaarulo politikusokra partallastol fuggetlenul es az amerikai deep state senki altal meg nem valasztott tisztsegviseloire)

    ""Ha tettenert bunozoket engednek el az onmagaban buncselekmeny"
    Szalmabáb érvelési hiba ismét. Nem csak tettenérés van."

    Ha konkretan az van, es megis elengedik a bunozoket, akkor az egyertelmu buncselekmeny. Tehat ezek az ugyeszek egyertelmuen bunosok. Nem lehet mentegetni oket. Es utanna ezek az emberek akarnak korrupcio megleterol vagy meg nem leterol donteni? Milyen alapon?

    "Ha napi szinten az árfolyam alapján számolnál minden poizicióra adót azzal megint csak csilliárd*csilliárd adó oda vissza utalást gerjesztenél a NAV felé."

    Konkretan ez lenne a cel. Hogy lehutse a piacot. Nagyon. Senki nem kereskedik sehova, csak ha utanna tenyleg fel is akarja hasznalni azt a penzt. (tehat csak akkor valtana mindenki penzt ha az fizikai uzelethez feltetlen szukseges, mert egyebkent csak bukna rajta)

    "A tőzsde nagy része erről szól, de ez is kell ahhoz hogy a részvény kibocsájtásoknak legyen egy likvid piaca, amit te lehűtenél."

    Egy tozsdei panik nem napok vagy orak, hanem csak evek alatt mehetne vegbe. Addgira meg tudnak reaglani az allamok is. A tozsde nagy resze szo szerint karos az emberiseg fejlodese szamara. Fektessenek be inkabb termelo tevekenysebe, vagy barmi mas kezzelfoghatoba. A reszvenykibocsatasoknal pedig maradnanak vasarlokent a kisbefektetok es a hosszu tavra befektetni szandekozo alapkezelok, tehat barki aki nem akarja se rovid, se kozeptavon eladni a reszvenyt es kizarolag az osztalekbol szeretne haszonhoz jutni. Ez lenne a toszsek egyetlen tarsadalmilag is elfogadhato mukodesi modja.

    "Közpénzből jött létre de a pénzek jelentős része már offshore számlákon figyel, de az állam számára elérhetetlen."

    Az EU hatosagainak kijatszasarol szol az, hogy nem teljesen allami kezben van. Egyebkent nem offshore szamlakon van, hanem visszaforgatasra kerul meg tobb fizikai vagyontargy megszerzesere. Tehat nem ulnek a penzen, hanem fizikai ertekre konvertaljak, mivel a kulfoldi valutak nincsennek magyar iranyitas alatt, a forint meg csak inflalodik. A lenyeg, hogy kormanyzati iranyitas alatt marad a vagyon, ha nem igy tortenik, tehat a kijelolt kezelo szembemegy az allammal, akkor a letrehozott hatterhatalom segitsegevel kicserelik a kezelot. Ez igy van Kinaban is es nallunk is. Jobb lenne tisztan allami kezben, de azt az EU torvenyei konkretan tiltjak. (a franciak persze valamiert megszeghetik) A trukkozest viszont nem tiltjak, csak akkor meg korrupciot kialtanak. Ez nem korrupcio, ez csupan az EU torvenyekbe le nem fektetett ertekrendjetol eltero gazdasagi mechanizmus. Viszont a jelen EU-s szerzodes miatt 100%-os egyetertes nelkul ezen torvenyeket nem lehet megvaltoztatni. Felfuggeszteni egyszerre csak egy allamot lehet, de ezt a lengyel-magyar szovetseg kolcsonosen blokkolja. Patthelyzet, amit vagy csak a ket allam egyszerre torteno kizarasaval lehetne feloldani, amire nincs mod. A masik lehetoseg lecserelni a ket kormanybol az egyiket, ezzel probalkoznak most tavasszal. A harmadik lehetoseg az, ha az EU kialakit egy uj szovetseget a ket orszag nelkul es a regi EU-t egy uj hatarozattal felszamolja. (az EU jogutodja elvileg ekkor Lengyelorszag es Magyarorszag lenne, meg akik veluk tartanak mert nem akarnak kozponti kormanyzatu uniot)

    "Sajnos ez az egyetlen járható út a liberalizált világpiacon mindent letaglózó nyugati hegemóniával szemben. És ezt ismerte fel a magyar kormány is."

    Ennek ellenere sajnos a magyar lakossag jelentos resze meg van gyozodve rola, hogy az egyetlen jarhato ut az orszag megszuntetese es az uj europai egyesult allamok egyik (vagy tobb egymastol fuggetlen) megyejeve valas. A bosszanto az, hogy eleg egyetlen kormany aki ezt kimondja es felszamolja az allamot es utanna mar jogilag es katonailag is nagyon nagyon nehez lenne visszacsinalni. Tehat eleg 1 parlamenti valasztas es megszunt az orszag letezni. Az uj nemet kormany is ezt a celt szeretne elerni a ciklusa vegeeig, tehat a nemet allam teljes megszuneset es integraciojat (csatlakozasat, nemetul anchluss) az europai egyesult allamokba. Ok, ez mar egyszer megtortent az osztrakokkal is 1938-ban es a szovjeteknek vegul sikerult visszacsinalniuk, de akkor is.