• defiant9
    #61
    "emberveszteseggel jaro incidenst okoztak"
    Konkrét eset?

    "neki ebbol anyagi haszna lett. "
    Konkrét eset és számok?

    "Ha tettenert bunozoket engednek el az onmagaban buncselekmeny"
    Szalmabáb érvelési hiba ismét. Nem csak tettenérés van.

    „A nyereseg ami azonnal keletkezik.”
    Ha veszek GBP-t az USD vel szemben akkor semmiféle nyereségem nem keletkezik. Ha napi szinten az árfolyam alapján számolnál minden poizicióra adót azzal megint csak csilliárd*csilliárd adó oda vissza utalást gerjesztenél a NAV felé. Ritka nagy osotbaság amiket itt kitalálsz.

    "Jelenleg ez a nyereseg joreszt adomentesse valik a konyvelesi lanc vegere. "
    Ennek viszont semmi köze az ÁFA-nak, meg a piacokhoz, a globalizáció ezen hatása ellen elkezdtek összefogni az államok, úgy tűnik ez a kiskapu hamarosan bezárul a multik előtt.


    "A folyamat lenyege az lenne, hogy lehutse a kereskedest,"
    Mi célból? Miért fáj neked hogy 500USD -ért vesz valaki Tesla részvény majd eladja 1000-ért és a nyereség után adózik? Az állam aki mindig nyer mert lesznek olyanok akik a veszteségüket nem tudják leírni. A tőzsde nagy része erről szól, de ez is kell ahhoz hogy a részvény kibocsájtásoknak legyen egy likvid piaca, amit te lehűtenél. Totálisan életszerűtlen kitalációd. Kérem a reális megvalósítási tervet hozzá vagy minősítsd utópiának.

    "Az ezzel megbizott EU-s biztos szamlajan megjeleno penz, aminek a forrasat sikerult visszakotvetni a nemet gyogyszergyartohoz."
    Kérem a forrást.

    "Ezt a gazdasagi modellt allamkapitalizmusnak hivjak. "
    Nem. Lölő, vagy Jászai Gellért, stb. vagyona magántulajdon. Közpénzből jött létre de a pénzek jelentős része már offshore számlákon figyel, de az állam számára elérhetetlen. Ahogy a túlárazott vakcinabeszerezés vastag nyeresége is. Valójában épp ellentétes a folyamat mint amire utalsz, a közvagyon kerül magánkézbe. A folyamatnak lehet olyan fázisa amikor állami tulajdonba kerül valami, azt közpénzből kiglanciolják, majd áron alul eladják a NER-es havernak, vagy mint ahogy a Mátrai erőmű esetén az állam átveszi a legatyásított vállalatot ismét csak vastag nyereséget hagyva a holdudvar zsebében. Aggasztó hogy ilyen szinten torz a világképed hogy ezt nem ismered fel, és nem látod az alapvető különbséget egy állami tulajdonú vállalat(pl. Huawei) és egy magáncég(pl. 4iG). Ebből így ismét csak egy vaskos érvelési hiba kerekedett.