• defiant9
    #58
    "Parszor mar leirtam, hogy nem a korrupcio a gond."
    Az első mondatod a témában pedig a korrupciós vád volt:
    "az apja reszerol egyertelmu korrupcio az alelnoksege"
    Akkor emögül kihátráltál, OK zárható, parttalan ideológiai kérdésekbe a magam részéről nem kívánok belefojni.

    "A koztorvenyes ugyekkel szembeni tolerans viselkedes az egesz tarsadalomra karos."
    Ki mondott ilyet? Ez szalmabáb érvelési hiba. Az (faji) előítélet mentes igazságszolgálatás a törésvonal, és nem gondolom hogy Soros jelöltjei lennének a rosszfiúk. Annak ellenére hogy egy fekte vagy latin nagyobb valószínűséggel követ el bűnt, az egyedi ügy kapcsán mindenkit megillet hogy a bőrszínétől függetlenül vádolják vagy ne vádolják meg.

    "Mindenki fizesse be a ra eso reszt a tranzakcio utan es majd visszautaljak, ha bizonyitani tudja, hogy megerdemli a visszateritest."
    Mindenki bizonyítani tudja, ui. ez egy teljesen digitalizált kereskedési rendszer. Ezzel csak felesleges adminisztrációt gerjesztenél a NAV felé minden nap csilliárdnyi ÁFA visszaigényléssel csak a daytrade üzletek kapcsán. Ráadásul ha bevezetnéál egy extra sarcot akor azzal csak bedöntetéd a BUX-ot. Továbbra sem vagy képes életszerűen gondolkozni. Értelmezd az ÁFA definícióját, különös tekintettel a hozzáadott értékre:
    Az általános forgalmi adó (a továbbiakban: áfa) olyan többfázisú nettó forgalmi adó, amelyet a vállalkozók a termelés és a forgalmazás minden szakaszában kötelesek megfizetni a hozzáadott érték után, de az adó terhét a termék, a szolgáltatás végső felhasználója viseli.
    Majd fogalmazd meg hogy mi is a hozzáadott érték egy adok veszek tranzakció során? A nyereség ami után adózni kell, de azt is csak éves szinten.
    A cég valós működésére, legyen az akár a Tesla nincs hatása a részvény árfolyamának, pont ugyanannyi autót tud gyártani vagy eladni. Mi is lenne az általad említett 'káros hatás' ha mondjuk 500USD az árfolyama vagy 1000?

    "Az EU-s kozponti kozos vakcinabeszerzes volt a tenyleg korrupt, mert ott bizonyitottan kenopenzt adtak a beszerzesi biztosnak."
    Papíron ez ugyanúgy nem volt korrupció. Vázold kérlek mi is a ’bizonyított’. Azt látom hogy vannak ezek a nagy bemondásaid, de amint mögé kellene tenni valamit tényszerűen akkor már füled farkad behúzva elsunyítasz. Agyatlan konteózás amit csinálsz.
    Logikailag is inkoherens amit összehordasz, mi köze lenne egy ciprusi állami bank által a férj vállalkozásának nyújtott visszafizetendő kölcsönnek az EU vakcina beszerzéséhez?
    https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2021-001844-ASW_EN.pdf
    Egyébként lehet hogy a férje tényleg korrupt vállalkozó, Görögoszág és Ciprus az nem Skandinávia, csak ennek nincs köze a vakcina beszezéshez.
    Ami jól látható hogy nálunk már nyoma sincs a pénznek mert eltüntették (a korrupt pénzt tipikus útja ez), a fenti ügyben ez nincs így. A NER Magyaroszága állam-maffia formában működik, a törvények a maffia törvényei, az ügyészség pedig a maffia irányítása alatt működik. Ezért lehet a közpénzt ellopni a túlárazott beszerzésekkel. Szemben az EU beszerzése sokkal jobb ár-érték arányú volt. Csak egy kicsit kellene gondolkozni hogy lássuk hogy melyik a korrupicó gyanús, láthatóan neked még ezt a józan paraszti ész szintet sem sikerült megugrani. Valamekkora korrupció mindenütt van, csak nem ekkora, és deklaráltan harcolnak ellene.