• kvp
    #57
    "Próbálj fókuszálni."

    Parszor mar leirtam, hogy nem a korrupcio a gond. Sot azt kell, hogy mondjam, ha ez a korrupcionak tekintett tevekenyseg az EU-val szemben, de a magyar valasztok javara tortenik, akkor a szavazok jelentos resze altal tamogatott. Ertsd ugy, hogy mi torzsunk vs mindenki mas aki utal minket mentalitas. Ez tobb mint 7 ezer eve mukodik.

    "De a lényeg még mindig az hogyha Soros támogat valakit akkor állításoddal szemben ez nem azt jelenti hogy az ügyésznek innentől akár egy szót is kellene váltania vele, főleg konkrét ügyekben."

    Az embereket az erdekli, ha kiraboljak es felgyujtjak a boltokat. A koztorvenyes ugyekkel szembeni tolerans viselkedes az egesz tarsadalomra karos. A problema ott van, hogy ugyanezek az emberek akik jol lathatoan a tarsadalom (a normal emberek) erdeke ellen dontenek a kis ugyekben akarjak megmondani, hogy a politikusok kozzul ki a bunozo es ki nem. Ha a leg elemibb szinten (bolti rablo, fosztogato) nem kepesek a jot megkulonboztetni a rossztol, akkor a tobbseg szamara egyertelmu, hogy a politikusok kozott is a rablokat vedik a tisztessegesek karara. Ezt hivjak a veluk szembeni bizalom teljes hianyanak.

    "Az ÁFA nevében is benne van hogy fogyasztási adó. Az hogy veszel egy részvényt majd eladod azzal nem fogyasztasz el semmit. Ha közben keletkezik nyereséged arra kell adót fizetned, amivel természetesen szembe állíthatod azon tranzakciókat amin meg veszteséged keletkezett.
    A részvénytőzsde adokveszek csak 'A' befektetők zsebéből csoportosít át pénzt 'B' befektetők zsebébe, a végén ez egy 0 forintos játék, de ezt is látni kell hogy kockázatot vállalnak. Aki okos az keres, és azért vannak a felügyelet szabályai hogy ne lehessen csalni."

    Erre valo az afa visszaigenyles. Hogy ne lehessen csalni, en forditott adozast hasznalnek a tozsdepiacon. Mindenki fizesse be a ra eso reszt a tranzakcio utan es majd visszautaljak, ha bizonyitani tudja, hogy megerdemli a visszateritest. Ez lehutene a kereskedest. A deklaraltan 0 osszegu jatszmak tarsadalmi hasznossagarol pedig szerintem nem erdemes vitatkozni. Nem biztos, hogy attol hogy valami most legalis meg hasznos is a tarsadalom szamara. A generalt instabilitas miatt inkabb a kara latszik.

    "Ahogy az általad említett velejéig korrupt kínai vakcinabeszerezésben is tették"

    A kinai az korruptnak tekintett, de teljesen legalis beszerzes volt. Torvenyes, de nem erkolcsos. Az EU-s kozponti kozos vakcinabeszerzes volt a tenyleg korrupt, mert ott bizonyitottan kenopenzt adtak a beszerzesi biztosnak. Ez nem csak erkolcstelen, de torvenytelen is volt. Az erkolcsok nem buntethetoek, ha a torveny nem teszi tetelesen buncselekmennye. Ellenben a tenylegesen torvenyileg buncselekmenyeket amiket az EU-s vezetok elkovetnek nem buntetik, pedig a jog szerint is buncselekmenyek. Mint az aruhazi rablok es fosztogato gyujtogatok eseten. Oket elengedik, a jog szerint artatlan, de nekik nem tetszo dolgot mondo embereket meg uldozik. Ha mas jogrendet, uj erkolcsoket, kulturalis forradalmat akarnak, akkor probaljak meg elobb azt legalisan atvinni, de szerintem szamithatnak egy nepfelkelesre a zsarnoksagukkal szemben. Ha nem is itthon, nyugaton. Az atlag embert az erdekli, ha fosztogatok jarnak az utcan es ha lecsukjak a szomszedjat mert elmondta a velemenyet, legyen az barmennyire is politikailag nem korrekt. A tarsadalom tobbsegenek nem tetszik az az uj vilagrend, ahol a bunozo vedett es az atlagos embert az osei miatt bunosnek tekintik. Akarmennyire is faj a nagytokeseknek ez nem gazadasagi kerdes es nem lehet meg tobb penz segitsegevel megoldani.

    "egy finn srác meg felrobbantotta a tesláját, mikor megtudta, mennyi lenne az akksicsere"

    Abban a kocsiban mar volt egy aksicsere, 3rd party cuccokra es a csere aksi megadta magat. Ennek ellenere a robbantas elott kibontottak szinte minden eladhato alkatreszt a kocsibol. A gond ott van, hogy az emberek nem ertik, hogy az aksi fogyo alkatresz. Angolul consumable, mint pl. a motorolaj vagy a benzin. A teljes bekerulesi koltsegek kozott uzemanyagkoltsegkent szamolni kell az aram ara mellett a teljes aksicsomag araval. Ez az amit kvazi "eleget" a kocsi. (tehat aramdij + aksi ara = a tenyleges uzemanyag koltseg) Raadasul ez nem ido, hanem kvazi kilometer fuggo, mert a toltesi-kisutesi ciklusoktol fugg, csakugy mint a hagyomanyos uzemanyagfogyasztas. Ahogy a motorolajat is cserelni kell X kilomter utan, ugy az aksikat is. Majd par ev(tized) mulva megtanuljak ezt is az emberek.