• defiant9
    #45
    "Nos, ez nagysagrendekkel sulyosabb eset mint amit mind Magyarorszag, mind Lengyelorszag valaha osszehozott."
    Lássuk. Konkrétan mivel vádolod az elnök fiát. Dollárban kifejezve kb. mennyivel károsíthatta meg az adófizetőket?
    Egyébként Hunter Biden adóügyeit 2018 óta vizsgálja az ügyészség, ezzel kapcsolatban azt látom hogy idén váltott ügyvédet tehát folyamatban van, dolgozik a jogi bürokrácia. Ebben más mint Polt Péter, aki már el sem indítja az eljárást, vagy gyorsan le is állítják hogy nincs itt látnivaló. Azt én is látom hogy a választási kampány miatt belassítottak, de az meg valahol érhető hogy a kampányt nem egy családtag ügyére építve kellene eldönteni.

    "Nem a Teslarol van szo, ok pont nincsennek tul jo pozicioban a mostani kormannyal szemben"
    Tehát akkor a konkrét gyorsítós ügy kapcsán kijelenthetjük hogy a Tesla-nak nem igazán állt módjában korrupt eszközökkel leállítani/manipulálni a szövetségi nyomozást?

    "igy gyakorlatilag o donti el az allamok nagyreszeben, hogy kit vadolnak meg es kit nem"
    Ez nincs így, vagy ha szerinted igen akkor ezt bizonyítani kellene (ami nem fog menni). Soros valóban benne van az ügyészek kampányfinaszírozásában is azonban nem úgy ahogy azt te írod.
    The billionaire financier has channeled more than $3 million into seven local district-attorney campaigns in six states over the past year — a sum that exceeds the total spent on the 2016 presidential campaign by all but a handful of rival super-donors. His money has supported African-American and Hispanic candidates for these powerful local roles, all of whom ran on platforms sharing major goals of Soros’, like reducing racial disparities in sentencing and directing some drug offenders to diversion programs instead of to trial.

    Egyébként szerintem is jobb lenne tisztán közfinanszírozni a kampányokat, de az hogy fekete ügyészjelölteket támogat úgy hogy az ők ellenfleit meg más tömi ki pénzzel az azért nem tűnik akkora bűnnek. Vagy a te szemedben az? Ennek egyébként alapvetően a köztörvényes szinten van jelentősége, ahol sokak szerint csak a bőrszíned alapján könnyebben kerülsz a vádlottak padjára, és ezt az előítéletes megközelítést valószínűnek is tartom, ilyen az emberi természet.

    "egy tozsdespekulans mondja meg az ugyeszsegnek, hogy mi a torvenyes es mi nem?"
    Eleve mi az hogy tőzsdespekuláns? Mindenki aki olcsón akar venni és drágábban eladni? Ez bűn? A tőzsdei kereskedésnek beleértve a manipulációt vagy bennfentes ügyleteket vannak szabályai. A tőzsdefelügyelet többször büntetett már ennek megsértéséért.

    "a lakossag 99.99%-anak kevesebb mint 1% beleszolasa marad a politikaba."
    Ha arra célzol hogy a választások után nincs beleszólásuk akkor ez igaz(addig meg csak nekik van 1 ember 1 szavazat mindegy mennyi pénzed van). Így működik a rendszer, nem lehet minden kérdésben mindenkit megkérdezni. Ez ugyanúgy igaz USA, Magyarország vagy Oroszországra is. A különbség abban van hogy az utóbbi kettő autokratikus irányítású, és gyakorlatilag 1-1 kiskirály akarata köré épül a rendszer, beleértve a parlamentet, az ügyészéget de részben még a bíróságokat is. Az USA esetén ez nincs így, az elnöki hatalom jól körbe határolt, a szenátus és a képviselőház, valódi ellensúlyok ahol folyamatos kompromisszum keresés megy a pólusok közt. Az igazságszolgáltatás pedig sokkal függetlenebb, egy kerületi bíró is érvénytelenítheti az elnök rendeletét. Putyin országában ez kb. elképzelhetetlen és az öngyilkossággal egyenlő szembe menni vele. Mi a kettő közt vagyunk és sajnos az utóbbi felé haladunk.