• kvp
    #44
    "Nekem az az állításom hogy az amerikai igazságszolgáltatás és sajtó nyilvánosság előtt ez - Polt Péter v Putyin országához viszonyítva - marginális."

    Errol csak a mostani kijelolt amerikai elnok fianak laptopjarol szarmazo adatok alapjan inditott vizsgalat jut az eszembe. (a srac reszerol pedofilia, kabitoszerkereskedelem es befolyassal visszaeles, az apja reszerol egyertelmu korrupcio az alelnoksege alatt es idegen orszag demokratikus folyamataiba torteno beavatkozas) Eloszor az FBI blokkolta a nyomozast, aztan amikor kikerultek az adatok a netre, akkor a media (az osszes hagyomanyos es az osszes nagy online, facebook-ot is beleertve) blokkolta a hirt (meg messenger-ben kuldott maganuzenetekben is) az elnokvalasztasig. Aztan azota sem haladt semmit a nyomozas. Az elozo elnok meg megprobalta levaltani az FBI (ottani orszagos rendorfokapitanysag) igazgatojat, hogy nagynehezen beadjak a vadat. Erre az ugyeszseg kozolte vele, hogy ok fuggetlenek az elnoktol, majd akkor folytatjak a nyomoztast ha mar megtortent a kormanyvaltas es Biden nyert, de akkor sem biztos (mindezt a valasztasok elott). Nos, ez nagysagrendekkel sulyosabb eset mint amit mind Magyarorszag, mind Lengyelorszag valaha osszehozott.

    "Kik azok a nagytőkések? Konkrétan pl. a Tesla kit vett meg, és kit vett meg a GM, Ford, Uber, Waymo stb.?"

    Nem a Teslarol van szo, ok pont nincsennek tul jo pozicioban a mostani kormannyal szemben. (Musk libertarianus, szemben all a mai demokratakkal) Viszont van egy magyar szarmazasu tozsdespekulans nagytokes, aki az amerikai ugyeszek tobb mint 80%-anak kampanyat finanszirozta (ideertve a mostani alelnoket is), igy gyakorlatilag o donti el az allamok nagyreszeben, hogy kit vadolnak meg es kit nem. Az europai fougyeszseg eseteben 90% folott van a bizonyitottan altala "segitett" ugyeszek aranya. Igy mehetnek vissza az utcara a hasznos idiota antifak, gyakorlatilag meg aznap, folytatva a gyujtogatast, igy szunt meg a kb. 300 ezer forintnak megfelelo dollar alatti bolti lopasok eseten a buntethetoseg. (csak kihagas, mint nallunk gyalog a piroson atmenes) Az emberek szo szerint bemennek a boltokba es vagy leramolnak egy teljes polcot zsakba vagy felkapnak valami ertekes targyat (pl. tvt, laptopot) es kisetalnak vele a boltbol. Senki nem allithatja meg oket (meg a rendor sem), mert az viszont mar buncselekmeny lenne. Amerika es az EU szerint ez a valodi jogallam. Kerdezem en, hogy tenyleg az a jogallam, ha egy NGO vagy egy tozsdespekulans mondja meg az ugyeszsegnek, hogy mi a torvenyes es mi nem? (az EU parlamentje szerint igen, a hatarozatuk szerint ezt hivjak stakeholder demokracianak es ez jogallam alapja, aki nem koveti az ellen jogallamisagi eljarast kell inditani)

    ps: Sajnos sokkal rosszabb a helyet nyugaton mint gondoltuk, ott mar a lakossag tobbsegenek dontese sem er semmit. Amint a toke szazaleka szerint oszlik meg a politikai hatalom, a lakossag 99.99%-anak kevesebb mint 1% beleszolasa marad a politikaba. Az USA-ban jelenleg itt tartanak, az EU az uj nemet kormannyal rohamosan kozelit e fele, koszonhetoen az uj foderalis EU-nak. Vegul is Magyarorszag es Franciaorszag is lehet egy-egy (vagy tobb) gau (megye) az uj egyesult, foderalis EU-ben belul...
    https://ec.europa.eu/eurostat/web/regions-and-cities