• defiant9
    #37
    "Legalis, mivel a megadott minimalis tavolsagon tul vannak."
    Nem ezt írja. Egyébként szerintem az ok nem ebben keresendő hanem abban hogy az elektromotor nyomatéka/gyorsulása sokkal magasabb mint amihez az agyunk trenírozva van. Az effekt hasonló mint amikor korábban a sportautóban lévő lovakat nem tudta egy átlag sofőr megzabolázni. Csak ez az autó nem úgy néz ki és nem is az a vásárló rétege mint egy 1000 lóerős Veyron-nak, plusz jóval több is szaladgál belőle az utakon. Azt meg nem akarná a gyártó hogy nyomaték korláttal csökkentse a ’vezetési élményt’, de a jövő szerintem az lesz hogy az embereket be kell korlátozni a közlekedésben, mivel ez jól láthatóan veszélyes üzem.

    "hogy fu alatt az ugyeszeket gyakorlailag kilora megvettek a nagytokesek"
    Kik azok a nagytőkések? Konkrétan pl. a Tesla kit vett meg, és kit vett meg a GM, Ford, Uber, Waymo stb.? Akik ráadásul egymás riválisai és épp abban érdekeltek hogy a másikat akadályozza/büntesse a hatóság. Ez a szokásos összeesküvés elméleted a világkormányról analógia. Csakhogy akárhányszor felteszem a kérdést hogy hogy is néz ez ki a részelteiben, és milyen tényekre is épül, akkor mindig elkullogsz (most sem lesz ez másképp).

    Ne mossuk össze a legális lobbi tevékenységet az igazságszolgáltatás manipulálásával.
    Az Exxon megveheti a politikusokat hogy azok olyan törvényeket hozzanak ami az olaj égetést 'támogatja', azonban ha megsért valamilyen szabályt és pl. olajszennyezést okoz a akkor elő fogják venni a hatóságok és keményen fizetni fog érte, akárhány politikus haverja is van. Egy büntetőeljárásban ez hatványozottan igaz, a bizonyíték hamisítás vagy korrupció még keményebb, ui. akit ilyenen kapnak az böribe is mehet, de mindenképp nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia ha alkut akar kötni, ezen gazdag az emberek pedig nem igazán kockáztatnák meg a szabadságvesztést, inkább kifizeti az okozott kárt és még mindig dúsgazdagok lesznek.

    "nem garantalhato, hogy egy kozalkalmazott nem dolgozik fu alatt egy nagytokes csoportnak vagy akar egy ellenseges allamnak."
    Itt az ügyészségről és annak szervezeti hierarchiájáról beszélünk, elsősorban arról hogy a felső rétegben 'megvett' legfőbb ügyész le tudja-e állítani konkrét ügyben eljáró kerületi ügyészek nyomozását? Nekem az az állításom hogy az amerikai igazságszolgáltatás és sajtó nyilvánosság előtt ez - Polt Péter v Putyin országához viszonyítva - marginális.