• kvp
    #35
    "There is no evidence of a design factor contributing to increased likelihood of pedal misapplication."

    Legalis, mivel a megadott minimalis tavolsagon tul vannak. De a Teslakban egy trabanthoz vagy kispolszkihoz kepest szelesebb a hely, igy lenne boven hely akar a labter ket oldala is tenni a pedalokat, hasonloan egy gokarthoz. Sokkal nehezebb lenne elrontani. Vagy mondjuk a mas autkban hasznalt tavolsagra, hogy legalabb fel cipo szelessegnyi hely legyen a ket pedal kozott. Egy Tesla eseten nincs motorhang alapu hallhato visszajelzes arrol, hogy a gazt nyomja az ember a fek helyett. Tehat attol, hogy teljesen legalis, meg lehet rossz a pedalok ergonomiaja.

    "Ez leginkább a hatalmi ágak szétválasztása + korrupció a probléma az elhangzott vád alapján. Ezek nagyon általános elvek amiknek minden jogállamban a lehető legmagasabb szinten kellene teljesülniük."

    Amerikaban a hatalmi agak szetvalasztasa oda vezetett, hogy fu alatt az ugyeszeket gyakorlailag kilora megvettek a nagytokesek, a kampanyuk finanszirozasaval. A mostani amerikai alelnok korabbi ugyeszi karrierjet konkretan egy magyar szarmazasu milliardos finanszirozta a helyi szinttol a kaliforniai allami szintig. A nagytoke es kozvetlen kepviseloik, az NGO-k nem jelenthetik a kormanyzas fuggetlen es hivatalos formajat. Az EU altal tamogatott stakeholder deomocracy elv ugyanezt koveti, gyakorlatilag csak 1/3-ot hagyva az emberek altal valasztott kepviseloknek, ezzel nemcsak foderalizalna az EU-t, de kivenni a szavazok kezebol a dontesi lehetoseget. (pl. a magyar parlament 100%-os egyseggel elfogadott hatarozata is csak 1/3-os beleszolast adna a dontesekbe, 51%-os tobbseg pedig eppen hogy 1/6-ot, tehat barmikor ignoralhato lenne)

    Nem tudom feltunt-e, hogy csak akkor van gond a hatalmi agak szetvalasztasaval egy orszagban, ahol a 3 hatalmi agbol legalabb 2 nem nemzetkozi tokes iranyitas alatt van. Ha legalabb 2/3, de inkabb 3/3 nemzetkozi iranyitas alatt van, akkor minden rendben van. Mert egy senki altal nem megvalasztott nemzetkozi NGO jobban kepviseli az emberek erdekeit, mint a valasztott kepviselok.

    Mindezek mellett en tamogatnam az ugyeszek, birok es rendori vezetok kozvetlen valasztasat is, hasonloan a parlamenti kepviselokhoz. Mindezt az NGO-k (legyen az belfoldi vagy kulfoldi) teljes kizarasaval barmilyen allami donteshozatalbol. Plusz e melle a kozvetlen demokracia biztositana a nep tobbsegenek ervenyre jutasat. (lasd svajci tipusu demokracia)

    "jó eséllyel ha bepróbálkozik ilyennel akkor ő maga kerül azonnal a célkeresztbe."

    Ez akkor igaz, ha a hivatalnokok nem dolgoznak kulso szervezeteknek. De ahogy mar sokszor lattuk, az amerikai hivatalnokok, sot katonai vezetok is elkotelezettek mindenfele nagytokes szervezeteknek vagy legalabbis rendelkeznek egy eros partpreferenciaval es mivel jelenleg nincs mukodo poltikai atvilagitasi rendszer (lasd McCarthy bizottsagok), ezert nem garantalhato, hogy egy kozalkalmazott nem dolgozik fu alatt egy nagytokes csoportnak vagy akar egy ellenseges allamnak. Amerikaban nagyon sok kozalkalmazott politikai aktivista is es ez egy ugynevezett deep state-et hozott letre. A jelenlegi magyar vezetes csak ezt az amerikai demokrata rendszert masolta le, letrehozva egy amerikai mintaju deep state-et. (a fidesz-ben a d a demokratat jelenti) Nem tul tisztesseges, de mint latjuk ez amerikaban is teljesen legalis.