• kvp
    #2
    Az, hogy a Huawei mellett az Apple-t is ugyanolyan import szaknciokkal kellene sujtani a kinai allamparttal valo egyuttmukodese miatt. Szoval ha komolyan gondoljak a Kina politikat Washingtonban, akkor vagy elhagyja az Apple Kinat par honapon belul vagy le kellene tiltani a termekei ertekesiteset az USA-n belul.

    ps: Tisztaban vagyok vele, hogy az Apple volt az elso ceg, amelyik anno elektronikai gyartast vitt Kinaba. Ezt meg a 80-as evek vege fele tettek. A vilag ekkoriban vegignezte, hogy tuntetoket oszlatni nagyon hatekonyan lehet gepagyuval is. Errol az Apple akkori vezetesenek az jutott eszebe, hogy ott biztos olcsobban tudnak gyartatni mint az USA-ban. Ezzel a teljes kinai outsourcing hullamot megeloztek jopar evvel, az IBM meg evekkel kesobb is Koreaban meg Irorszagban gyartatott.

    Ma mar akkor sem tudnak visszavinni a gyartast az USA-ba, ha akarnak, de Kina helyett azert atvihetnek egy barati orszagba. (pl. Indiaba) https://www.engadget.com/2012-01-22-why-apples-products-are-designed-in-california-but-assembled.html