• NEXUS6
    #6
    Hát igen, inkább csak egy művészeti alkotás, mint bármilyen gyakorlati értékkel bíró dolog. Az acél is jól hangzik, de ugye nehéz olyan ötvözetet csinálni, ami 10 ezer éves időtartamban is teljesen korrózió álló lenne, ilyen méretben az sem olcsó. Egy gránittömbbel valszeg többre mentek volna.

    Másrészt tényleg nem annyira az utókornak, mint a jelenlegi embereknek szól, egy jelzés, egy segélykiáltás és egy olyan naugye megmondtam féle sírfelírat egyben.
    A médiával/szenzációiparral megtámogatott lelkiismereti ipar, amit eddig csak a hómleszek műveltek manufaktúrális módszerekkel, manapság egy globális, jelentős tőkét megmozgató gazdasági szegmenssé vált. A zöld technológiák, mindenféle poszthumán mozgalmak, veganizmus, mind valahogy arról szólnak, hogy az ember, mármint a fehér heteró ember, bűnös, vezekelni, önsanyargatni, adózni kell az elesettek előtt és ennek az igénynek a kielégítésére ma már a tőkések rengeteg lehetőséget látnak, villanykocsi, vegán belsővel, vegán bőrkabát, klímatudatos szték, szivárványos felmosórongy, meg amit akarsz.
    A fejlett nyugatban iszonyat vágy van a vezekelésre, a megaláztatásra, a természettel, más népekkel, saját társadalomban levő kisebbségekkel, vagy bármivel szemben is, ennek egyfajta jelképe ez az alkotás.