• kvp
    #2
    A szabad kapitalizmus alapveto mukodese az, hogy elobb-utobb minden toke egyetlen ember vagy csoport kezebe kerul. De ez nem csak a kapitalista rendszerekre jellemzo, pl. Egyiptomban o volt a farao, a Szovjetuinoban meg a partfotikar es valtozo modon, de mindenki neki dolgozott. (a "szabadok" is) Ha nem gatolja a demokratikus konszenzus a folyamatot, akkor ez tortenik.

    Annyi valtozott az okor ota, hogy a vilag osszement, most mar a vilag majdnem osszes orszaga folott befolyasa van egy nagytokesnek es ha nem teszunk ellene semmit (nem teszunk), akkor elobb-utobb egyetlen ember vagy csoport kezebe kerul a teljes bolygo. Igy az egyesult Foldnek nem elnoke lesz hanem CEO-ja. Az uj nemet vezetes ezt a folyamatot probalja gyorsitani, Nemetorszag hivatalos megszunteteserol es az egyesult foderalis EU letrehozasarol kiirando nepszavazassal. Nallunk a DK kepviseli legmarkansabban ezt az iranyt, de az ellenzek 90%-a a magyar nemzetallam megszunteteert kampanyol. Nemetorszagban mar nyertek is, a franciaknal es nallunk jovore lesznek a valasztasok es varhatoan mindket orszag az onkentes megszunesre fog szavazni.

    Ha csak egy allam marad es a legnagyobb multi vezetoje az elnoke, akkor gyakorlatilag azt csinal a ceg amit akar. Ez alapvetoen egy jo terv, mivel csak az emberek passzivitasa szukseges hozza, amit az amerikai politika es a jelenlegi jarvany nagyon jol bizonyit.