• kvp
    #7
    Amennyire en latom az emberek tobbnyire addig tagadjak egy technolgia eletkepesseget, amig azt el nem kezdik hasznalni. Joparan meg utanna is.

    A kinaiak kepesek emberes kuldetesekhez hasznalni az elektrodinamikus rendszer hideg gaz alapu valtozatat. A VASIMR ennek plazma alapu valtozata, aminel egyebkent pont a plazma vegzi a hulladekho elvezeteset is. A kinai hideggazos rendszerben is ez tortenik es mivel folyamatos uzemben mar 8240 ora folott vannak (kb. 343 nap), igy valoszinuleg se a magneses ter, se a hutes nem problema. (a magneses ter jol es konnyen arnyekolhato, egy motorvonat padlo alatti motorjara sem ragad fel az utas, a hutes pedig magaval a kifujt reakcio mediummal tortenik)

    ps: 1g feletti (legkori felszallasi) teljesitmeny eseten egy VASIMR-t erdemes a legkori gazokkal huteni, sot ezek felhasznalhatoak reakcio mediumnak is (kvazi ramjet modban). A 60-as evekben mar voltak erre iranyulo kiserletek Bussard csapata reszerol es nem a hajtomu technologian bukott meg a fejlesztes.