• kvp
  #13
  "Ez általános iskolás tananyag, hogy a mikrohullám"

  Meg 1x es utoljara. A VASIMR _mikrohullamot_ hasznal a plazma letrehozasara. Es a radios rendszerek mar a wifi/bluetooth/gsm korszak ota ugyancsak mikrohullamon mennek. Kezdem ugy erezni, hogy szandekosan jatszod a hulyet, szorakozasbol. (sugok, a lent belinkelt rajzod hibas, az infra a lathato masik oldalan van: mikro - infra - lathato - uv - ionizalo :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D )

  https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_spectrum

  "A vasimir a fúziós technológia mellékterméke, az ott alkalmazott fűtési technológiát adaptálták, de attól még a vasimir nem egy fúziós reaktor, és nem történik fúzió a rendszerben."

  Kevered a sorrendet. A Bussard ramjet rendszer otlete meg a fuzios kutatasok hajnalan szuletett, az elso hidrogenbombakkal egy idoben. A VASIMR a csak az impulzus hajtomu szekcioja egy Bussard fele ramjet rendszernek. Komolyan, ez mar az 1960-as evekben is tiszta volt mindenkinek.

  Amivel kevered az a nuclear thermal rocket, ami egy korabbi Bussard fele megoldas. Bar az igaz, hogy mindket rendszernek van lehetseges legkori uzemmodja es pl. az nuclear thermal rocket-et a Kiwi/Rover project-ben teszteltek is legkori modban.

  Manapsag pl. az orosz 9M730-as rendszer hasznal legkori termalis ramjet technologiat.

  https://en.wikipedia.org/wiki/9M730_Burevestnik

  VASIMR eseten a kozvetlen termikus csatlas mellett a felmelegitett legkori gazt plazmava kell alakitani es fel kell gyorsitani. Urbeli uzemmodban pedig vagy reakcioanyag tartalybol vagy fuzios reaktor eseten a fuzios mellektermekekbol, Bussard ramjet eseten pedig a begyujtott anyaggal latjak el a magneses gyorsito fokozatot. Fuzios reaktor eseten egyebkent a mikrohullamu futes elhagyhato, mert eleve helium plazma jon ki a reaktorbol.

  Tehat: Bussard ramjet = Bussard ramscoop + fission/fusion/antimatter reactor + VASIMR, ez teljesen jol mukodik urben es egy bolygo legkoreben is. Raadasul a potencialis legkori toloero magasabb is, a surubb reakciokozeg miatt. (persze kisebb hatekonysaggal, ezt jelenti a variable specific impulse az VASIMR elejen)