• Irasidus
    #12
    Ez általános iskolás tananyag, hogy a mikrohullám és a rádióhullámok, mint a neve is mutatja más tartományba tatozik. Hogy felfrissítem a hiányos tudásodat, itt egy gyerekeknek szóló ábra:


    Nagy öröm számomra, hogy felfedezted, hogy mindkettő elektromágnes hullám, és mindkettő alkalmas adatátvitelre, de attól még, hogy mindkettő a fény hullámhossza, még nem lesz ugyanaz. Ez a mindent összemosol mindennel, úgy látszik a védjegyedet, de had jegyezzem meg, nagyon buta dolog ez a fajta érvelés, mert pillanatok alatt kiderül, hogy egy csalsz, és csak a szavakkal játszol.
    Forrás: https://bbkodok.freewb.hu/"A Bussard ramjet egy kollektorral osszegyujti a csillagkozi anyagot (vagy a legkori anyagot, ez mindegy), majd a hidrogent egy fuzios reaktorban energiava alakitja. Forrás: https://bbkodok.freewb.hu/"
    Előbb írtam le mit csinál, de igazad van, ignoráld, hagyd figyelmen kívül amit írok, és írd le egyszerűbben a részleteket kihagyva.
    " Az igy nyert villamosenergiaval gyorsitjak a reaktor hulladek helium plazmajat es a tobbi beszivott, nem fuzionalo anyagot egy elektromagneses (VASIMR) hajtomuben. Ezert is tervezte Bussard a sajat polywell reaktorat, ami a fenti hajtomu fuzios reaktora lett volna, ha be tudja fejezni meg eleteben. https://en.wikipedia.org/wiki/Polywell"
    A vasimir a fúziós technológia mellékterméke, az ott alkalmazott fűtési technológiát adaptálták, de attól még a vasimir nem egy fúziós reaktor, és nem történik fúzió a rendszerben. Rádásul a linkelt reaktorban hasonló eszköz sem használnak, mint a vasimir rádiós fűtése. És végül a Bussard-ramjet egy elméleti konstrució, ami biztos, hogy nem működne, ne hivatkozz rá úgy, mintha egy megépített működő eszköz lenne. Megint összemosol dolgokat.
    "A fentiek annyira publikus es trivialis dolgok..."
    Persze, mint ahogy az is triviális, hogy mikrohullám, és rádióhullám eltérő hullámhossztartomány.
    "Ez a rendszertan lenyege. Vannak emlosok, ezeknek vannak olyan alaptulajdonsagaik, amik egyformak es ezert egy csoportba sorolhatoak."
    Attól hogy valami hasonló, vagy egy csoportba tartozik valamilyen tulajdonsága alapján, még nem ugyanaz.
    "Es vannak kisebb csoportok, amik az alkategoriak. De meg az emlosok folott is van meg nagyobb kategoria es a folott is tobb. Az elektromagneses hajtomuvek is egy ilyen csoport. Van egy rakat alcsoportja es van folotte nagyobb csoport is. Halmazelmelet altalanos iskola. ¯\_(ツ)_/¯"
    Az elektromágneses hajtóművek egy csoport, de nem ugyanaz. Amelyik tulajdonságát összemosod, pont azok az alkatrészek nincsenek benne.