• repvez
    #21
    Azért ha valaki azzal magyarázza , hogy a hus evése nem egészséges mert most valaki valamit leirt még nem biztos hogy fedi a valóságot.

    Évezredeken keresztül eszi az ember az állati és természetes eredető husokat. És nincs bizonyiték rá, hogy ez rossz lenne az emberi fogyasztásra. Főleg a tejtermékre is gondolok.
    Az , hogy a sok influencer kitalálta, hogy laktoz érzékeny és elkezdte hirdetni, hoyg ez az emberi fogyasztás nem jó.
    Nem azt mondom, hogy nem létezik , hogy valaki valóban problémát okoz, de ezt kivetitetni a teljes populáciora hulyeség.
    Azért mert mondjuk, fingik töle vagy el kell mennie fosni az nem betegség,
    DE valakik már igy állitják be és a sok birka meg követi.
    Azért kiváncsi lennék mennyi köze van a természetes tejhez a 0.1%os fehér vizeknek amik honapokig elálnak hütés nélkül a dobozban.

    ÉS mivel egy csomo ilyen emsterséges dolog van .
    Gondolj abba bele, hogy még 40 évvel ezelött is a falusiak megtermeltek mindent maguknak természetes modszerekkel és azok az embereknek fele anyni problémájuk volt emésztés ugyileg mint a mostaniak, nem voltak ilyen olyan érzékenyek, meg nem ettek minden mentes szarokat. DE amiota bejöttek a nagyipari megoldások és ellehetlenitették ezt a fajta termelést már nincs is más lehetőséguk csak a nagyuzemi mesterségesen telepunpált dolgokkal telepakolt elelmiszereket enniuk.

    Az ok okozatot kellene megérteni, hogy nem biztos, hogy az okozta a különbözö intoleranciát , hogy a husok és egyéb állati eredetü termékeket az emberi test nem képes feldolgozni, hanem az okozta elö, hogy a mesterségesen hozzáadott szerek okozták ezt.
    NEm biztos, hogy magában a termékben ,de akrár a csomagolás akár a tartositási folyamat része is lehet ez.

    Gondolj bele, hogy a sok hormonos cucc belemeggy a szenyvizbe amit megtisztinanak, de a tisztitási folyamat ,nem képes a hormon készitményeket kiszurni, és utána meg ezt felhasználva vissza kerül eléd ételben. MErt a halak és az álatok szervezetébe kerül .

    ÉS akkor azt gondolod, hogy majd a 100%osan mesterségesen elöállitott husnak kinéző termék majd nem okoz semmi problémát sem az emberre sem a környezetre?

    Még ha meg is szuntetik az állattenyésztést az akkor is egy természeti katasztrofához vezet, ha megnövekszik a termöföld használat , hogy elöállitsanak anyni zoldség alapanyagot ami ezt ki tudja szolgálni.


    A megoldás sztem az lenne, ha maradna az állati eredetü étkezés , mivel igy fejlödött az ember, az ami most gondot okoz, az a globalizácio és a pazarlás. Futoszalagon készitik a termékeket ha van rá pillanatnyilag igény ha nincs, és ha nem kerül felhasználásra egyszerüen megsemmisitik. Egy jobb szervezéssel és igények kiszolgálásával a töredéke kellene az állatokbol és a növényekbol is elöállitani .

    Most sztem ha összeszámolnánk akkor a 7mld emberre kb 10mld adag kaját csinálnak naponta akkor is ha valaki hozzá sem jut vagy épp aznak nem eszik hust.