• kvp
  #21
  "Amint az a tét, hogy a Nato ill USA és a britek állnak szemben velük, hidd el tesó, hogy máris összeborulnak"

  Indianak rendszeres fegyveres hatarvillongasai vannak Kinaval. Eleg egyertelmu, hogy barkivel osszefognak csak Kina ellensege legyen. Ez jelenleg Kina szinte osszes szomszedja, plusz az USA es a NATO-s szovetsegesei, meg Ausztralia.

  https://en.wikipedia.org/wiki/2020%E2%80%932021_China%E2%80%93India_skirmishes

  Na most indonezia es a Fulopszigetek konkretan mar kertek is hogy legyen a teruletukon amerikai katonai tamaszpont. Tehat haboru eseten az USA oldalan allnak. Delkoreat es Japan nem is emlitem, az is egyertelmu. Plusz az ausztralok es a teljes NATO.

  Es ugyan Oroszorszag es Kina kozott lezarultak a teruleti vitak a 2000-es evekben (a Szovetunio szetesese miatt orosz engedmenyekkel), de egy konfliktus eseten valoszinuleg az oroszok vagy csak egy teat kernek vagy szivesen segitenek az USA-nak felszabaditani Kinat, mint tettek legutobb.

  Kina a delkinai tenger tersegeben ennyi orszag labara lepett ra:
  https://en.wikipedia.org/wiki/File:South_China_Sea_claims_map.jpg
  Oket meg vedd hozza a fenti Kina ellenes listahoz... (meg Vietnam is szembekerult Kinaval a Kambodzsa - Vietnam haboru soran)

  Kinai szovetsegesek a tersegben:
  - Eszak-Korea
  - Laos
  - Kambodzsa

  Kina ellenfelei:
  Mindenki mas Japantol Indian at Ausztraliaig.

  Jelen helyzetben Kina egyetlen eselye, ha az USA onkent otthagyja a teruletet es atadja nekik a terseget, mint tettek azt Afganisztanban. Es meg akkor is ott van a fenti szovetseg, amibol Indianak es minden jel szerint Japannak atomja is van es tudjak, hogy ha Tajvan elesne, akkor ok a kovetkezok. (plusz Del-Korea, mert ha az USA kivonulna, akkor oket azonnal lerohanjak az eszakiak) Mondom, ha itt lenne valami, akkor szerintem Putyin mar csak egy teat kerne, esetleg pattogatott kukoricat, mert egy Kina koruli konflitkus eseten a gyoztestol fuggetlenul rajtuk kivul nem maradna vilaghatalom.