• kvp
  #15
  Hiperszonikus raketaja mar joreszt mindenkinek van, meg a Spacex-nek is. Kis magassagban haladni kepes hiperszonikus scram jet-je csak az oroszoknak es az amerikaiaknak. Ebbol az orosz hajlamos felrobbanni, az amerikai meg tovabbra sincs rendszerbe allitva. A kinaiak egy dynamic soarig-ra kepes ursiklo bombazot keszitettek, ami sokkal egyszerubb.

  Kb. ilyet:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_X-37
  A rendszer leirasa:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Fractional_Orbital_Bombardment_System

  Viszont egy nuklearis hordozo kilovese (amin raadasul tobb tucat nuklearis toltet is van) eleg egyertelmu haduzenet. Tehat az amerikaiak csak egyszeruen odaallnak a hordozoikkal es ha barmivel rajuk lonek, akkor atom egesz Kinara. Ezzel valoszinuleg Kina is tisztaban van, igy inkabb arra jatszik, hogy az amerikaiak onkent feladjak Tajvant. Afganisztanbol is igy vonultak ki, meg a helyieknek sem szoltak, csak a terroristaknak, hogy johettek. Ha az USA visszavonja az eroit Tajvantol es szol a kinaiaknak, hogy vihetik a szigetet, akkor mehet Kina elfoglalni. Ahhoz viszont nagyon sok hordozo es csapatszallito jarmu kell, mert a helyiek nagyon nem akarnak a kinai kommunista part vezetese ala kerulni.

  Felteve persze, hogy pl. Japan nem lep kozbe. Nekik is van par hordozojuk, egesz pontosan 4 darab, de meg epul ketto. Plusz nem hivatalosan atomjuk is van es teljesen hivatalosan hozza hordozo jarmuvek. (mind urbeli ballisztikus, mind urbeli orbitalis, mind robotrepulogep, mind hagyomanyos vadaszbombazo) Es hozza annyi aktiv raketavedelmi rendszer, hogy a kinaiak elso (valasz)csapasat joreszt le tudjak szedni a nagyvarosok kornyeken. Ha az USA nem ulne meg mindig a japanok nyakan, mar valoszinuleg felszabaditottak volna Eszak Koreat. (meg menetkozben egyuttal ha mar arra jarnak akkor Del Koreat is, mert valahogy oda kell jutni, ez olyan mint hogy Berlin felszabaditasahoz az oroszoknak is mindig at kell valahogy jutniuk a lengyeleken mint felvonlulasi teruleten)

  Szoval Kina epithet amit akar, de jelenleg meg egyelore az USA aktiv segitsege nelkul nem tud semmit sem csinalni. Ezert is lenne nekik jo egy polgarhaboru az USA-n belul, mert akkor mindenki azzal lenne elfoglalva, nem Tajvan vedelmevel.