• NEXUS6
    #7
    Ismét egy szokásos def9 féle magasröptű érveléssel egybekötött, minden személyeskedéstől mentes, önmagában is irodalmi és tudományos értékkel bíró hozzászólást láthattunk! XD

    Ahol valami konkétumot is állítottál, arra viszont reagálnék.
    A Föld ma is el tudja tartani a teljes populációt, és a maximális eltartó képesség olyan 10 Mrd főnél lehet, amit a CO2 trágyázás, akár önmagában is további +10%-kal növelhet.
    Jelenleg a Föld teljes népességét tekintetve ma már jelentősen nagyobb probléma a túltápláltság, mint az éhezés. A trendeket figyelve ez a jövőben is így fog folytatódni, sőt súlyosbodni, az elhízás felé.
    A fejlett régiókban élő lakosság élelmezését nyomott árú élelmiszerek biztosítják, egyrészt más ágazatokból beszedett adókból erőteljesen támogatják a helyi gazdákat, akik így valójában a piaci ár alatt tudják adni az élelmiszert, másrészt a szegényebb régiókból alacsony árú terményeket, élelmiszert szereznek be.
    A szegényebb régiókban az elelmiszer korábban is és jelenleg is megfizethetetlen, azonban a túltápláltság növekedése, és az éhezés lassú visszaszorulása azt mutatja, hogy globálisan a relatíve magas élelmiszer árak kérdése nem fenyeget, ez a jelenség nem jellemző, és várhatóan a jövőben sem lesz az.
    Ha tudsz rá okot, hogy miért változna ez meg, kérlek fejtsd ki!