• NEXUS6
    Hát ezt én is várnám már a kutatóktól! De a CO2 növekedésre koncentráló CMIP modellek egymáshoz képest is elég nagy szórással jósolgatnak adott CO2 szint emelkedésre globális hőmérsékleti előrejelzéseket. És ismétlem, más kutatók eredményeiből erősen úgy tűnik, hogy túl is becsülik a CO2 hatását.
    Akik viszont ugyan meg tudnak fogalmazni, és bizonyítani az IPCC által publikált eredményekkel szembeni kritikát, azok viszont nem nagyon prezentálnak komplex modelleket. Talán mert pont az IPCC-CMIP modellek példája mutatja, hogy sajna még nem tart itt a tudomány.
    A részadatok viszont ellentmondanak ezeknek a mödelleknek, így joggal kérdőjelezhető meg azok valódi hatékonysága.
    A kritikákkal szemben, semmilyen konrét érvet, hibát viszont nem tudsz te sem megfogalmazni, én meg ezt várnám már régóta.

2. Szóval érdektelen számodra, hogy megvédd azt az álláspontodat, hogy a globális hőmérséklet emelkedés jelentősen növeli a halálesetek számát. Összefüggést keresve a globális hőmérséklet emelkedés, a hőhullámok és a hősziget jelensége között. Amivel szemben az én álláspontom, hogy a környezeti hőmérsékletre visszavezethető halálok közül 20X mennyiség vezethető vissza a hideg időjárásra (a legtöbb haláleset általában is januárban következik be). Ebből következően a globális felmelegedéssel, a telek enyhülésével várhatóan sokkal kevesebb ember fog meghalni, mint amennyivel több a nyári hőhullámok miatt, ami azt is jelentheti, hogy helyenként az időjárásra, a külső hömérsékletre visszavezethető halálesetek száma a felmelegedéssel nem növekedni, hanem csökkenni fog!
    De nyilván te ezt lexarod.

3. Várjál már! Te nyomtad itt be, hogy a globális hőmérséklet emelkedés miatt növekvő élelmiszer árak miatt az emberek egy része nem lesz képes megfizetni a kaját. Nem tudtad bizonyítani, hogy van ilyen közvetlen összefüggés és erre én vagyok offtopic!? :O
    Hát te hülyevagy! XD