• NEXUS6
    #25
    LOL. Tiszta cirkusz, amit művelsz. Nem térnek el!? Tiszta klímatagadó vagy öregem! :D
    Először is indítasz egy BS kiejelentéssel. Ami egyszerűen nem igaz. Nem arról van szó, hogy a CMIP6 modellek más és más eredményt adnak, hanem hogy MINDEGYIK, minimum 25%-kal (és max 43%-kal) túlbecsüli a CO2 légköri hatását, az RF-et, a mérésekből közvetlenül számolthoz képest.
    Aztán beszúrsz valahonnan, nem tudjuk honnan, egy az első bekezdéseddel minden kapcsolatot nélkülöző angol idézetet, mert az angol a tudomány nyelve, oh yeah!, és ha angolul írunk bármit, blődséget, vagy a témához nem tartozó dolgot, az tudományos! XD
    Nem az érvekből fogytam ki, csak meguntam újra és újra feltenni a kérdést, mert soha nem válaszoltál rá, csak tereltél, hogy pl. adjak meg olyan számokat, amivel kapcsolatban én többször kijelentettem, hogy tekintve hogy nincs köze a beszélgetés kezdetét adó kijelentésemhez, nem kívánok foglalkozni.
    A kijelentésem ez volt, az IPCC által alkalmazott modellek, az új CMIP6 modellek különösen, felülbecsülik a CO2 hatását, mind a paleoklimatikus adatok, mind az aktuális mérések tekintetében. Mindkettőt bizonyítottam.
    Szóval újra felteszem a kérdést, de most már rendesen válaszolj: Mi az oka a mérésekből származtatott és a modellszámításokból kapott RF értékek közötti 25-43%os eltérésnek?

    2. Pontosítsunk. A globális és regionális éghajlat változás, utóbbi hőhullámként történő megjelenése és a városi hősziget okozta egészségkárosító hatás összemosását nem én követem el, hanem pl te, amikor alarmista anyagokat, akár pl. az ilyen összemosást propagáló NOAA, vagy OMSZ ismeretterjesztő oldalait próbálod érvként felhozni. Örülök, hogy a jövőben ezekszerint ezt nem teszed! ;)

    3. Ahogy jelenleg is úgy előreláthatólag a jövőben is az éhezés globálisan nézve nem termelési, hanem elosztási hiányosság, aminek gyak ilyen szempontból semmi köze sem most, sem pedig a jövőben nem lesz a klímához. Talán ebben egyetértünk. Tehát így sajnos a beszúrásod tök fölösleges, és indiferens a beszélgetés tárgyát tekintve! ;)