• defiant9
    #24
    "főleg meg tudod magyarázni, hogy a modellek eredményei miért térnek el a mérésektől"
    Nem térnek el. Az (E)RF nem mérhető, ezt már számtalanszor leírtam. Ez egy számítás ami más értéket ad mint másé, és ugyanúgy tartalmazhat hibákat. pl:
    Rentsch's analysis is really junk because he didn't include the catalytic effect of CO2 warming the atmosphere, leading to an Arrhenius feedback of further water vapor GHG warming. That's essentially what keeps the earth from turning into a snowball.
    Minden ilyen szál végén kifogytál az érvekből. Hát most újra megnyitnád az elejéről? Nem tudnál oda ugrani ahol már tartottunk?
    A kellemetlen kérdés is adott ami elől most is a gerinctelen stílusodban próbálsz elsunnyogni:
    "miért is nem tudtad konzisztensen értelmezni a saját magad által betett nyers adatokat?"
    Nem vagy képes a klíma sarokszámait konzisztensen leírni. Ez tény. Innentől vitaképtelen és az önellentmondásaiddal pedig már nevetséges is vagy, a kényszerből saját magad által kiszámolt senki más által nem igazolt és leírt számok pedig tényleg a legalja színvonal.

    "De sajnos az a helyzet, ahogy én nem tudok ilyen függvényt mutatni a hideggel kapcsolatban ugyan úgy te sem tudsz kiskomám az un. hőhullámokkal kapcsolatban, ez ne felejtsd el! ;) "
    Csakhogy én nem voltam olyan ostoba, nagyothazudó mint te hogy leírjam az 1:20 arányú valótlan állítást. Nincs olyan adat a klímaváltozás kapcsán hogy
    "ha emelkedik a hőmérséklet és amiatt meghal egy ember, akkor viszont valszeg kb. 20 másik nem fog meghalni a hideg miatt."
    Ezt te találtad ismét csak ki, és annyit is ér. Ez a pont akkor lezárva az állításod saját magad által cáfolva lett. Felesleges is tovább pörögni rajta. Ismét csak felsültél.

    2. OK. Tehát a hőhullám és a hősziget összemosása irányuló állításod is cáfolva. Újabb pont amiben a bagatellizálni próbáltál egy téves közléssel. Ahogy mondtam a saját állításod szerint neked ez a módszered, valótlan/túlzó állításokat dobálsz be manipulatív célzattal.

    3. "Miért szúrtad ezt be ellentpontként, mit akarsz ezzel mondani?"
    Beszúrtam mert az élelmiszer termelés növekedésnek ellenpontja a fél kontinensnyi léptékű éhezés is. Ezt ezután megpróbáltad megcáfolni hogy ez nincs így, ami kapcsán ismét csak lyukra futottál így most már csak azon tudsz pörögni hogy de hát miért is írtam le. Lol.