• NEXUS6
    #23
    Nagyszerű! Ezexerint tényleg látod, hogy mi a jelentősége annak, amiről az akkori vitánk szólt. Hogy a tanulmánnyal prezentáltam hogy a mért adatokhoz képest adott időszakban a CMIP6 modellek 25-43%-os eltérést produkálnak pozitív irányban az RF-et illetően, Király.
    azonban, ha úgy tetszik sikeres volt az elterelő műveleted, amiben értelmetlenül és tudománytalanul kérted, hogy ezt az eredményt terjesszem ki a teljes ipari forradalom koezdete óta eltelt időszakra.
    Gratulálok, hogy megint sikerült a témáról 3 bekezdést hablatyolnod, annélkül hogy elismerted vagy tudosmásul veszed és főleg meg tudod magyarázni, hogy a modellek eredményei miért térnek el a mérésektől? Továbbra is várom ezzel kapcsolatos érdemi hozzászólásodat, a baromságaidtól, értelmetlen személyeskedésedtől meg kímélj meg.

    1-2. Újfent a szövegkörnyezetből kiragadott töredék módszerével élsz.
    Olvasd el mi volt ez eredeti kijelentésem. Gyakorlatilag arra utalt, hogy nem egy globális jelenségről van szó, és nem lehet egzakt pontossággal megállapítani, hogy hányan halnak meg a hőmérsékleti szélsőségektől, melegtől, főleg hogy akkor 20X annyi hideg miatti emberhalált is figyelembe kellene venni.
    Nyilván hülyeség megint az amit követelsz, hogy a hőmérséklet szerinti változásra mutassak függvényt. Statisztikai adatsorok vannak, amelyek esetenként, régiónként eltérően valamilyen függvénnyel ugyan jellemezhetők, de a cikkben is mutatott példáknál ezek a függvények jelentősen eltérnének. De sajnos az a helyzet, ahogy én nem tudok ilyen függvényt mutatni a hideggel kapcsolatban ugyan úgy te sem tudsz kiskomám az un. hőhullámokkal kapcsolatban, ez ne felejtsd el! ;) Megint a technohalandzsa módszerével élsz, tudományoskodva megfogalmazol egy kérdést, amire szerintem te is tudod, hogy nincs tudományos válasz! XD
    Azon kívül mi a faxnak szúrtad be ezeket a forrás nélküli diagrammokat, mit is akarsz velük bizonyítani az adott kontextussal összefüggésben? Talán cska nem ezzel helyettesíted azt a függvényt amit rajtam kérsz számon, de neked sincs meg? LOL

    Hőhullámok/hősziget jelentése. Ne haragudj, de nekem is nehezemre esik az ezzel kapcsolatos csúsztatásokat, összemosásokat értelmezgetni kijavítgatni, már a meteorológiai szervezetek honlapján megjelenő ismeretterjesztő és nyilván nem tudományos anyagokban. Nézd el nekem, ha hasonló ponygolasággal élek. De újfent örömömet fejezem ki, hogy átvetted az álláspontomat ezzel kapcsolatban. Hajrá, így együtt még sokra vihetjük! ;)

    3. Ezen vitatkozunk ugye.#6:
    "Föld mondjuk 30 év múlva akár +10%-kal több embert tud eltartani"
    A Föld elvi szinten el tudná tartani 30 év múlva a teljes populációt, csak a populáció egy része nem lesz képes megfizetni a növekvő élelmiszer árakat."

    Miért szúrtad ezt be ellentpontként, mit akarsz ezzel mondani? Azt hogy a +10-nyi bővülés nem elég, vagy elég de az emberek nem tudják megfizetni, vagy az sem tudja majd megfizetni, aki eddig megtudta, stb vagy mit pontosan ? :O