• defiant9
    #20
    "a kisded kívánságaidat kielégíteni, nyilván le kellett volna xarni."
    Tehát amit leírtál számokat ezek szerint megalapozatlanok voltak egytől egyig, és miután felsültél majd elkullogtál már nem is vállalod fel őket. Pontosan így néz ki az amikor a konok klímatagadó elbukja a vitát.

    "Nem értem miért nem voltál képes megérteni a prezentált nyers adatokat"
    Te megtetted, amire mentél vele az a sorozatos önellentmondás. Megmagyaráznád hogy miért írtál le egymásnak ellenmondó adatokat, miért is nem tudtad konzisztensen értelmezni a saját magad által betett nyers adatokat?

    Vedd már észre milyen megalázó módon égeted itt magad, a magadfajta klímatagadók kora lejárt. A tudományos eredmények és számítások nem támasztják alá a vágyálmaid. Ezért nem is találsz olyan számítást ami azt tartalmazná amit te látni szeretnél. Innen jutottál oda hogy kénytelen voltál te magad elvégezni totálisan gyermeteg aránypárra építő számításokat és még ebbe is belehibáztál, majd miután rámutattam hogy a hibát azt tualjonképpen azt eredményezi hogy az IPCC tartományába megyezező számot írtál le akkor kerestél egy új aéaőot és arra alakmaztad a buta aránypárod. Ez is egy epic beégésed volt a sok közül, most meg van pofád a saját érdemednek beállítani hogy hát végül korrigáltad magad?(ami nyilván nem igaz mivel csak az egyik hibás szám helyett kiötlöttél egy másikat) Lol. Ugye azért valahol te is érzed hogy nem az sg.hu-n Nexus6 -nak kellene lennie annak aki először leírja a klímaváltozás ’forradalmi’ sarokszámait. Napnál is világosabb hogy amikor ez látjuk akkor az egy klímatagadó kétségbeesett vergődése hogy szembe menjen a tudományos igényességű számításokkal.

    1.
    Nexus6 állítás1:
    "ha emelkedik a hőmérséklet és amiatt meghal egy ember, akkor viszont valszeg kb. 20 másik nem fog meghalni a hideg miatt."
    Nexus6 állítás2:
    "pár tized fok átlaghőmérséklet emelkedés ami a GW számlájára írható, valójában a halálozási statisztikában valszeg kimutathatatlan"

    Ismét csak önellentmondásra jutottál. Az eredeti állításod így cáfolva lett saját magad által, amit persze szokás szerint nem fogsz elismerni mert ilyen gerinctelen vitakultúrával rendelkezel. A ’pár tized fok’ meg örüljünk ha 2 foknál megáll:


    2. Nexus6 állítás1:
    "A hőhullámok lokális jelenségek és nagyban köthetők a városiasodáshoz"
    Nexus6 állítás2:
    "Gyak köze nincs hozzá, attól független."

    Vagyis az eredeti állításod megcáfoltad a hőhullámok nem köthetőek a városiasodáshoz, ami egyébként trivilaitás. Ahogy mondtam ez egy gyenge bagetellizálási kísérlted volt, de már évekkel ezelőtt megmondtam hogy amikor ilyeneket csinálsz majd akkor rá fogok mutatni ezen hibáidra. Ez most be ismét be is következett. (egyébként te magad be is ismerted hogy szándékosan esel túlzásokba, vagyis szándékosan hazudsz, hogy ellensúlyt képezz, ez is egy klímatagadó attitűd)

    3, "de akkor továbbra sem értem, hogy azt miért egyfajta ellentpontjaként szúrtad be az én kijelentésemnek?"
    Ha azt állítod hogy:
    "nönek a terméshozamok adott területen"
    én pedig azt hogy a klímaváltozás hatására bekövetkező élelmiszerár emelkedés egy fejlődő régóiban olyan hatás/kockázatot hordoz hogy jelentős embertömegek nem férnek hozzá a táplálékhoz, az ellenpont.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    According to a paper that coupled scenarios for population growth and income growth with climate change scenarios to look at the potential impacts under 15 different combinations, the mean projected price increases by 2050 are 87 percent for maize, 31 percent for rice, and 44 percent for wheat compared with 2010 levels for an optimistic scenario of low population and high income growth and using mean results from four climate scenarios. Food price volatility is another potential impact of climate change (Porter et al., 2014). Recent food price spikes often followed climate extremes in major producing countries, and have become more likely as a result of climate trends. With climate change, the risks to food and nutrition security are multiplied by the expected increase in the frequency and intensity of climate-related extremes and disasters.
    The magnitude of impacts of extreme events on agriculture is high. FAO's recent analysis of 78 post-disaster needs’ assessments in 48 developing countries spanning the 2003–2013 period shows that 25 percent of all economic losses and damages inflicted by medium- and
    large-scale climate induced hazards such as droughts, floods and storms in developing countries are affecting the agriculture sector.


    "Amúgy Kb ez a szitu a Szahel övezetben"
    Lol. Egyrészt nézd meg újra a cikk videóját, az övezet/Afrika vastagon piros (sum. kukorica+búza) Másrészt sikerült beidézned egy olyan cikket ami épp az én eredeti megállapításomat erősíti:
    Currently, the main obstacle to the food supply is not the lack of agricultural production, but a lack of accessibility and of funds. For a large proportion of the population, food remains too expensive.

    Ha nem látod ezekben az ellenpontot azon megint nem tudok segíteni, tényleg olyan butuska vagy hogy az már fáj.