• NEXUS6
    #15
    Leíírtam ezerszer, hogy miért hülyerség amit kérsz, és hogy nem az volt sem a cikk, sem az indító hozzászólásom lényege, amire te itt ráraboltál, mint pitbullkutya. Pont azt mondom, hogy az is egy BS, amit az IPCC produkál, éa ezt bizonyítottam is. Ehhez nem kell olyan, az IPCC-éhez hasonló adatokat megadnom, amit kérsz, elég mutatnom a valóság és a az IPCC eredményei közötti jelentős különbségeket. Megtörtént. De ezt továbbra sem fogod sem felfogni, sem elfogadni.

    1. Az egész cikk erről szól, ember! Kérlek mutasd meg, hogy annak ellenére hogy enyhül az idő (a hőmérséklet emelkedés elsősorban az enyhébb telekben jelenik meg, mert az esetleg gyakoribb párnapos hőhullámok a statisztikát lényegesen nem tolják el), miért fognak mégis továbbra is a hideg miatt meghalni az emberek, és miért inkább csak a hőhullámok viszik el az embereket? A cikk épp azt mondja, hogy a hosszabb nem szélsőségesen hideg idő okozza a hőmérséklethez kapcsolódó halálesetek nagyrészét, 20X annyit, mint a meleg. Felfogtad te ezt egyáltalán? Gondolom nem.

    2. LOL. Az összes ezzel foglalkozó meteorológiai oldal akár a NOAA is simán összemossa a hőhullámot, ami egy lokális meteorológiai jelenség, a hősziget jelenséggel, ami egy emberi behatásra kialakuló,szintén lokális jelenség. És pláne összemossa, kapcsolatba hozza ezt a globális felmelegedéssel. Amikor ennek a háromnak csak nagyon közvetett, és szubjektív kapcsolata van. Kezdve ugye azzal hogy a hőhullámnak nincs egzakt definíciója, hiszen a túlzott meleg érzékelése szubjektív, ráadásul eltérő. Ami meleg egy eszkimónak, vagy britnek, az kellemes üdítő időjárás egy arabnak.
    Amikor a NOAA-ra hívatkoztál, aki szintén tudatosan összemossa, elég szakmaiatlanul, de az alarmizmus eszmeiségét magáévá téve, akkor te magad is beállsz mögé. Gondolom.
    De akkor ezekszerint te is úgy gondolod, ahogy én, hogy be kell fejezni ennek a megtévesztő az emberek félrevezetését megcélzó gyakorlatnak a folyatatását!? :O
    Keblemre! XD

    3. Szerintem továbbra is egy dologról beszélünk a tekintetben, hogy vannak akik nem tudják megfizetni a kalyát és őket hívjuk éhezőknek. Pont.
    A világ amellett, és annak ellenére is hogy egyre többen leszünk, gazdagszik, úgy értve, hogy növekszik az egy főre jutó jövedelem, ergó egyre kevesebb éhező lesz. Ez a trend ezen nincs mit vitatni. Pont
    Afrikában az előrejelszések, és az évtizedes mérések szerint az éghajlatváltozás átlagban a mezőgazdaság szempontjából pozitív. Lásd Szahel övezet 80-as években tomboló krízisének megszünte, a terület kizöldülése, csapadékosabbá válása. Pont
    Kérném fejtsd ki, hogy mire gondolsz, amikor a GW miatt drágulnak az élelmiszerek és nem amiatt mert mondjuk élelmezési búza helyett biodízelhez szükséges növényeket termelnek a földeken. Mert ez ígyx túl általános. Köszönöm.