• end3
    #6
    Szerintem gőzöd nincs a kommunizmus fogalmáról. (A kommunizmus elmélete az emberi élet jogán, a szükségletek szerinti elosztásról, megosztásról szól.)

    A progresszív neomarxista ideológusok, (pl. az állampolgári jogon járó jövedelmek megcélzásával is,) elméletileg elég közel vannak ehhez a "letűnt", a valóságban létre sem jött társadalom-szerveződési modellhez.)

    "kvp" nyugaton, a fejlett kapitalista gazdaságokban jelenleg kialakult vagyonmegoszlás tényszerű igazságtalanságára hívta fel a figyelmet.

    Melynek ténye azért is gond, mert ezeket, a világban létező átlagos jövedelmekhez képest "kimagaslóan eredményes harácsolásokat", a világ összes értékteremtőinek munkájából oldották meg, - és oldják meg ma is, - napról napra.

    A felelőtlen és egoista vagyon-felhasználás nem szól másról, mint az annak létrejöttében tevékeny emberiség munkájának, végső soron életének semmibe vételéről. A Föld nevű bolygó tönkretételéről. (Ide kapcsolható a nagypolitika háborús túlköltekezése is, mert az sem szól másról, mint az egoista és túltolt tőkés érdekvédelemről és további harácsolásról.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2021.11.03. 09:31:56