• Gabbbbbbbbbbbb
    #5
    (szinte) Senki sem javít alaplapot, a javíthatóság arról szól, hogy kijelzőt, akkumulátort, kameramodult, hangszórót és ujjlenyomat olvasót lehessen cserélni egy készüléken. Egy normálisan megtervezett nemLG telefonnál általában ezek szoktak elromlani, nyilván van példa az alaplaphibára is, de nem jellemző annyira, hogy megérje modulárisabbá tenni azt .

    Ezzel szemben egyre inkább jellemző, hogy szériaszám hiba miatt letiltja a készüléket a telefon, ha nem gyári cserealkatrész kerül az eszközbe. (pl. kijelző) Meg ugye az is probléma, hogy nagyon nehéz szétszedni egy ilyen készüléket, majd hozzáférni az akkumulátorhoz, szándékosan úgy van megtervezve, hogy rutinos szaki is időnként eltörje a hátlapot, egy egy panelt stb. szerelés közben.

    Szerintem az hasznos lehetne, ha nem lehetne tervezett romlást és tervezett nehezen javíthatóságot NDA-val titokban tartatni. Törvényileg érvényteleníthetnék az ilyen NDA-kat. (pl. Rabszolgának sem adhatod el magad egy szerződés aláírásával, hasonlóan lehetne kezelni ezt a kérdéskört is)
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.10.11. 20:14:06