• kvp
    #5
    Errol beszelek. Az nem szamit, hogy az Android elodjet (lasd: Danger inc. 1999-bol) masoltak vagy eppen egy az egyben ugyanazt a termeket es form factor-t hasznaltak (lasd: MPMan es Rio 1998). Gyakorlatilag mar kb. 3-5 evvel az Apple fejleszteseinek elindulasa elott elerheto volt mindket technologia, de mivel nem azok a cegek lettek a piacvezetok, ezert senki nem emlekszik rajuk. A streaming szolgaltatasok is jelen voltak mar 1999-ben (lasd: Napster, 1999), ugyancsak kb. 3 evvel a iTunes megjelenese elott. Az egyetlen amit az Apple itt feltalalt, az a fizetos iTunes szolgaltatas volt, meg a birosagi per amivel leallitottak az ingyenes konkurenst. De erre sem emlekszik senki.

    Szoval velemenyem szerint az Apple keres egy jo megoldast, megveszi, kiszoritja vagy jogi uton kicsinalja az eredeti gyartot, majd elkezdi tomeggyartani es onnantol mindenki ugy emlekszik, hogy o talalta fel.

    ps: Nekem is megvan meg valahol az a kis MSI gyartmanyu MP3 lejatszom ami az 5 evvel kesobbi ipod shuffle form factor-jat es tudasat hozta (plusz meg diktafonnak is jo volt). Ami most boltban elerheto ujdonsag, az kb. 3-5 ev mulva lesz Apple termek, persze addigra 5-10x-es aron.