• Macropus Rufus
    #12
    "Mi lesz a következő bűnös dolog, a víz?"
    annyira nem is állsz messze a valóságtól.

    A Greater Idaho Falls Science Fair versenyén tavasszal első díjat nyert egy egyetemi hallgató, aki megpróbálta megmutatni, milyen könnyen bedőlünk a tudományos köntösbe burkolt, környezeti ártalmakkal fenyegető szövegeknek. A fiatalember egy petícióhoz gyűjtött aláírásokat, amelyben a "dihidrogén-monoxid" nevű vegyszer szigorú ellenőrzését vagy teljes betiltását követelte. Hiszen az anyag - többek között - túlzott izzadást, hányást okozhat, a savas eső fő komponense, gáz állapotban súlyos égést idézhet elő, hozzájárul az erózióhoz.

    A pályázó ötven embert kérdezett meg, hogy támogatná-e a vegyszer betiltását. Negyvenhárom igennel válaszolt, hat nem tudott dönteni, és csak egy jött rá, hogy a dihidrogén-monoxid egyszerűen víz.

    TILTSÁK BE A DIHIDROGÉN-MONOXIDOT!

    A LÁTHATATLAN GYILKOS

    A dihidrogén-monoxid színtelen, szagtalan, íztelen, és ezreket pusztít el minden évben! A halált legtöbbször az okozza, hogy a DHMO véletlenül a tüdőbe kerül, de ezzel a dihidrogén-monoxid ártalmai korántsem merültek ki. Abban a testrészben, amelyik hosszan érintkezik a szilárd DHMO-val, súlyos szövetkárosodás jöhet létre. Ha a DHMO az emésztőrendszerbe jut, túlzott izzadás és vizeletkiválasztás következhet be, de felfúvódás, hányinger, hányás is előfordulhat. A DHMO-dependencia kialakulása után a szer megvonása biztos halált jelent.

    A dihidrogén-monoxid

    savként is ismert, és a savas eső fő komponense,
    hozzájárul az üvegházhatáshoz,
    súlyos égést okozhat,
    hozzájárul természeti környezetünk eróziójához,
    számos fém korrózióját, rozsdásodását sietteti,
    hibát okozhat az áramszolgáltatásban, rontja az autók fékhatását,
    rákos daganatokban is kimutatható.

    A SZENNYEZÉS JÁRVÁNYSZERŰ MÉRETEKET ÖLT!

    Amerika szinte minden folyójában, tavában, medencéjében megtalálható ma a dihidrogén-monoxid. De a szennyezés az egész Földre kiterjed, és az antarktiszi jégtakarót is elérte. A DHMO több millió dolláros kárt okozott a Közép-Nyugaton és nemrég Kaliforniában is!

    A veszély ellenére a dihidrogén-monoxidot felhasználják

    ipari oldószerként és hűtőanyagként,
    atomerőművekben,
    poliuretán hab gyártásához,
    tűzoltáshoz,
    különböző kegyetlen állatkísérletekben,
    a rovarirtók permetezéséhez,
    a gyorséttermek egyes készítményeihez és más élelmiszerekhez.

    A gyárak a szennyezett DHMO-t a folyókba és a tengerekbe engedik, és semmi sem állíthatja meg őket, mert az eljárásuk még mindig törvényes. A DHMO óriási hatást fejt ki az élővilágra. Ezt nem tűrhetjük tovább szó nélkül!

    ÁLLJUK ÚTJÁT A BORZALOMNAK!

    Az amerikai kormány azért nem tiltja be ennek a káros vegyszernek a termelését, elosztását és felhasználását, mert gazdasági szempontból hasznos a nemzetnek. A haditengerészet és más katonai szervezetek is kísérleteket folytatnak a DHMO-val, és több milliárd dolláros berendezéseket terveznek háborús hasznosítására. Több száz katonai kutatóintézetbe bonyolult, föld alatti hálózaton érkezik tonnaszám a DHMO. Sok intézmény nagy mennyiséget tárol későbbi felhasználás céljára.

    MÉG NEM KÉSŐ!

    Cselekedjünk MOST, hogy az újabb szennyeződést megakadályozzuk! Tudjunk meg többet erről a veszélyes vegyszerről!

    A tudatlanság önmagunknak és embertársainknak is árthat!

    Szövetség a DHMO betiltásáért





    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2021.10.11. 13:14:29