• kvp
    #9
    Amiota a komplex matematikai keresokifejezeseket letiltottak, azota nagyon nehez pontosan arra keresni amit tenyleg szeretnenk. (Korabban igy lehetett a google adatbazisat kozvetlenul megkerdezni, MI-s optimalizacio nelkul.)

    Helyette most van a butabb DWIM (do what i mean, csinald azt amit gondolok) rendszer, ami persze nem azt csinalja amit szeretnek, hanem azt ami a google szamara a legnagyobb anyagi hasznot hozza.

    Ezt fogjak most kigesziteni azzal, hogy nem csak szovegekre es elhangzott montatokra tud keresni, hanem kepekre es videokra is. A kepkereso mar reszben mukodott a google goggles szolgaltatason keresztul, de most mar kombinalhato. Tehat megmutatunk valamit a keresonek, majd megmondjuk hogy mit szeretnenek vele. Pl. megmutatom a torott valtott, majd azt mondom, hogy potalkatresz, ekkor alkatreszt keres. Vagy megmutatom es azt mondom, hogy szervizes, ekkor markaszervizt keres.

    A fenti megoldas raadasul integralhato a google otthoni aszisztensekbe is, azaz mar nem csak folyamatosan bekapcsolt mikrofont, hanem folyamatosan bekapcsolt kamerat is kaphatnak, igy nem kell megszolalni, eleg a kamera fele fordulni, hogy tudja, hogy valamit akarunk tole. (nem, nekem otthon nincs ilyen es nem hianyzik)