• NEXUS6
    #17
    Az a gáz, amikor adminisztratív eszközökkel, törvényileg próbálják befolyásolni, korlátozni az emberek véleménynyilvánítási szabadságát. Ez ugye a diktatúrák sajátja.
    Az un demokráciák ott keverednek belső ellentmondásba, hogy a búlváron, de a közösségi médián keresztül is alapvetően támogatják, erősítik az ellenőrizetlen, direkt szélsőségesen, szakszerűtlenűl megfogalmazott hírek, információk terjedését, magát az un. szenzáció ipart, mert ez az, ami növeli a forgalmat.
    Sajnos egyszerűbb direkt tiltó rendelkezések meghozatala bizonyos kérdésekben, mint egy megfelelő felvilágosító stratégia véghezvitele, amit ugye akadályoz eleve maga a szenzáció ipar működése. Az ilyen tiltások bizonyos szempontból ráadásul kontraproduktívak, ellentétes hatásúak, mert a szintén a szenzáció ipar által használt és csúcsra járatott összeesküvés elméletek melegágyát jelentik.

    Szerintem elmondhetó, hogy akár a YT szintű intézkedéseket, akár valami szabályozói háttér megváltoztatását, törvényi tiltást nézünk, akkor azok csak látszattevékenységek, hiszen nem képesek a rendszerben gyökerező ellentmondást feloldani.
    Amúgy várom, hogy a klímaszkeptikusság, klímatagadás mikor kerül szintén feketelistára. ;)