• kvp
    #15
    "A felhasználási feltétel a klub szabályzata. És ebbe már nem szólhat bele a törvény"

    De ha nem engeded be az egyik adott nepcsoportot es ezt ki is irod, akkor elvisz a rendor. Itthon is, de az EU-ban mindenutt. Amerikaban viszont ujabban ki lehet irni es tobbe-kevesbe legalis is. (tehat a feketeket, zsidokat, fehereket, ferfiakat, stb. nem szolgalunk ki megint elfogadotta valt koszonhetoen a "forditott" rasszizmus legalitasanak, fuggetlenul attol, hogy az alkotmany elvileg tiltja) Ez az amerikai es orosz/EU-s jogrend kozotti elteresbol adodik. Oroszorszagban pedig az orosz torvenyeknek kell megfelelni, nem az amerikaiaknak.

    Jelen esetben egyebkent megis mi lenne a torvenyes? Egy globalis ceg ne tartsa be a helyi torvenyeket, mert felettuk all? Ha az orosz torvenyek szerint minden weboldal (kozossegi platform) azt koteles engedelyezni es tiltani amit eloir a torveny, akkor ezt kell kovetnie. Amerikaban pedig semlegesnek kell(ene) lenniuk, egyebkent nem vonatkoz(na) rajuk a torvenyi mentesseg a megjelenitett tartalmak utan. Ha sajat izlesuk szerint szurnek, akkor onnantol barmilyen illegalis tartalom miatt nem a feltolto, hanem az oldal lenne felelos. A gyakorlatban az USA-ban ezt nem tartjak be, marmint se a semlegesseget, se a semlegessegi torvenyt. Az oroszok meg valamiert megis ragaszkodnak a sajat torvenyeik tiszteletben tartasahoz.

    ps: Az USA-ban le lehet keverni az elnokot (mint az elozot, mind a mostanit) ha olyat mond, ami nem tetszik egy erdekkornek. Az oroszok az ilyen huzasokat nagyon rosszneven veszik. De az oroszoknal az allami es katonai hatalmat egyelore meg a kormanyzat birtokolja, nem par NGO. (az USA-ban a katonai hatalmat mar elvettek az elozo elnoktol es a mostani sem kapta meg, lasd a legutobbi szenatusi vizsgalobizottsag eredmenyet)