• Nagydög
    #19
    Nem csak Kínában vannak gondok hanem nálunk is. A napelemes rendszerek csak az elszámolás miatt érik meg ha egy liberalizált árampiac lenne nem lenne ember aki ilyenbe fektetne.


    Azert azon a liberalizalt arampiacon nem a jelenlegi fosszilis aramarak mennenek. Ugyanis azok is tamogatott arak pillanatnyilag.

    Es Kinaban sem a zold energia miatt vannak gondok. Az energiatermeles tulnyomo reszet ado szeneromuvek allamilag meghatarozott aron adhatjak az energiat, mig a szabadpiaci alapon mukodo szenipartol vasaroljak a szenet. Az utobbi idoben ugy duplajara emelkedett a szen ara.
    Ebbe meg (asszem) 2020 vegen a kormany is belerugott, mikor (valami aktualis bosszu okan) betiltotta a jo minosegu es olcso szen importjat Ausztraliabol.(A part menti provinciak azzal mukodtek inkabb, mint a hazai gyenge minosegu, de draga szennel)
    Oh, es hogy igazan nagyszeru legyen, a vizenergia is bajban volt, mert sokfele eleg nagy szarazsag volt. Es bar mashol meg aradasok voltak a rengeteg esotol, az energiatermelesben az sem segit.
    Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2021.09.30. 10:49:15