• Sydra
    #19
    Mondjuk én most csak a töltőkre vonatkozó szabadalmakról beszéltem, de ha már így kérdezted akkor elmondom, hogy én a szabadalom létezését általánosan károsnak tartom. A fejlesztés finanszírozás problémáját próbálja megoldani teljesen rosszul. Ráadásul maga az infrastruktúra, ami a szabadalmi rendszer betartatását igényli, sokkal drágább, mint az összes előny, amit nyújt. Továbbá 90%-ban csak visszaélésre jó és a kisebb piaci szereplőknek praktikusan elérhetetlen. Az már csak a sokadik aspektusa a problémának, hogy meg lehet akadályozni vele a konkurenciát, hogy töltőt, vagy egyéb alkatrészeket gyártson a te készülékeidhez, amiből aztán az lesz, hogy semmi nem kompatibilis semmivel. Ezért mondom, hogy a probléma amit ismét állami erővel akarnak megoldani az eleve az állami szabályozásból ered.

    Kérlek ne kezd el magyarázni, hogy miért találták ki a szabadalmakat. Én azt mind értem és nem értek vele egyet!

    Az meg egy ezen felüli probléma, hogy az állam előírja, hogy kinek milyen biztonsági előírásoknak kell megfelelnie. Ez nem az állam dolga és nem is ért hozzá igazán és a gyakorlatban ezek a szabályok is gyakran visszaélésekhez vezetnek, meg monopóliumok kineveléséhez.

    "Akkor az is kényszerítés. Az nem baj?"
    Minden erőszakos kényszerítés baj az én erkölcsi rendszeremben. Az erőszak intézményesítése mindig a józan ész és önrendelkezés ellehetetlenítéséhez vezet.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2021.09.27. 18:57:46