• kvp
    #11
    Jelen esetben nem kellene kotelezove tenni, hogy csak es kizarolag usb-C-t hasznalhassanak a gyartok. Csak azt kellene kotelezove tenni, hogy usb-C-t tamogassanak a keszulekek es a toltok. Tehat barmelyik gyarto tehetne akarmilyen csatlakozot a keszulekere, amig van rajta usb-C-s port es akarmilyen csatlakozo lehetne a toltokon, amig van rajtuk usb-C-s port. Mint az autok eseten, a szabvanyos uzemanyag tolto nyillasokon kivul lehet masfajta is a jarmuveken, amig van rajtuk szabvanyos. A gyartok pedig eldontik,hogy megeri-e nekik ketfelet tamogatni egyszerre.

    Egyszerubb lenne ha csak annyi lenne a feltetel, hogy CE matricat nem kaphat az a termek ami nem felel meg a fenti kovetelvemenyeknek. Igy ha egy gyarto akarja, akkor az usb-C melle rakhat mikro usb vagy akar lightning portot is a keszulekere vagy a toltoire, mint ahogy sok laptopnak van sajat tolto portja is az usb-C mellett.

    Persze a fenti akkor erheto el, ha a kivalasztott szabvany teljesen nyilt es ingyenes, tehat az EU-nak ezzel egyidoben ingyenesse kellene tennie az elvart szabvany hasznalatat. Ezt legegyszerubben ugy lehetne, ha elotte megvasarolnak a jogokat, majd szabad felhasznalasuva tennek.