• end3
    #7
    Valakit megfizetnek azért, hogy az amerikai telefongyártót hozzák kedvezőbb piaci helyzetbe. Ezzel egyidejűleg (világ)birodalmi háborút viselnek Kína ellen. Úgy gondolják sok kis "gyomrossal" le tudják léptetni a világ "nagyszinpadáról".

    Kétségtelen vannak apróbb "sikereik" (lsd. pl. Huawei tönkretételét,) de ezeket a történéseket emberi szemmel és a "földtől 3 lábbal elemelkedve" és elemezve, mindig oda jutunk, hogy az emberiség és benne az egyének együttműködve messzebb jutnának. Nem győzöm mindenütt hangoztatni, a játékelmélet alkalmazásának fontosságát. (Végül is az amerikaiaknak főként tudni kellene, John Forbes Nash Jr., azaz amerikai állampolgár szülte meg.)

    A kölcsönös előnyök, kooperáció az emberek, országok közötti kapcsolatokban! De a jelenlegi amerikai birodalmi húgyaggyal ez nem megy. - (Nem bírják felfogni a 300 millió polgáruk szerinti helyüket a földi emberi közösségek sorában.)

    - Úgy gondolják, többre jogosultak. De ezzel a gondolkodással hosszabb távon Amerika csak a pokolban kaphat több üstöt maga alá, magával rántva oda az egész világot. (De valószínűleg még ott is számolniuk kell Kína több üstjével.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2021.09.24. 08:13:20