• kvp
    #3
    Csak a kinai allami bongeszo, nem a chrome. A telefonokon ott van a gyarto sajat bongeszoje is, mint ahogy a samsungokon is van egy ugyanilyen sajat chrome valtozat. A szuro csak kinai karakterekre mukodik es csak kinai orszagkod/nyelv eseten van hasznalatban. A tavoli aktivacio igaz a google esten is, a play store hasonlo telepitokulccsal rendelkezik.

    Az adatok feltoltese a kinai szerverre mar kellemetlenebb, egy regebbi firmware bizonyos esetekben a telefonbeszelgetesek tartalmat is rogzitette es nem csak feltoltotte, de rajta is felejtette a keszuleken filerendszerbol elerheto helyen. Ez jol johet ha az ember ugyis felvenne minden beszelgeteset, de kellemetlen hogy egy tavoli ceges szerverre kerulnek. (a jelenlegi firmware-ekben ha rogzit is, mar nem publikus konyvtarba teszi)

    Egyebkent aki olyan telefont akar, ami nem kemkedik utanna (pl. nem tolti fel az offline modban is gyujtott gps es wifi adatokat a google szerverere), az android open source-os google mentes telefont hasznal chrome helyett chromiummal. Jopar gyari keszulekre fel lehet telepiteni, bar az ujabb keszulekek (pl. a samsung-ok) ilyenkor kikapcsoljak a periferiak nagyreszet (kamerak, ujjlenyomat olvaso, varhatoan nemsokara a mikrofon is tiltasra kerul majd amennyiben nyilt forraskodu os kerul a keszulekre)