• uwu2020
    #40
    Hát igen, épp ezt akartam írni én is. De egyébként vannak olcsóbb váltók, ahol jobb kriptót venni. És vannak olyan próbálkozások, hogy a cserebere gyors és olcsó legyen hálózaton belül, ezért ment nagyot nemrég a Solana. Csak az az összeomlás nem hiányzott a támadás után, de most legalább érdemes lesz venni.

    Egyébként ha drágán is váltasz, mindenképp használni kell a kriptókat. Semmi más nem annyira volatilis mint ez. Egy a bökkenő, olyan pénz kell hozzá ami nem baj ha sokáig nem férsz hozzá. Elég bénának kell lenni ahhoz, hogy úgy vásárolj, hogy évekig bentragat. Ha szerencsésen vásárolsz pár nap alatt is érezhető profit lehet belőle, ilyenkor érdemes kivenni belőle, de sosem az egészet, soha senki nem tudja hol a csúcs. Egyet nem szabad, veszteséggel eladni.

    Röviden ennyi is a haszna egy átlagember számára: ha van egy kis megtakarításod, nem inflálódik el a bankszámládon. Persze vannak lomhább kriptók is amik eleve a bankrebdszer felé való átjárást célozzák a fejlesztésekkel, mint a Polkadot, vagy az Algorand. A kriptókat mindenképp használni kell ha már vannak. Az más kérdés, hogy szerintem a legtöbb ember számára csak nyűg, az a kis haszon nem kompenzál a többi kárért... bolygópusztítás megy ilyesmi:) Ráadásul a legnagyobb haszon azoknak jut akik úgy ki vannak tömve mint állat. Ezért is nem értem a kriptohippiket, mikor valamiféle szabadságharcot vizionálnak, mikor a szemük előtt zajlik éppen az ellenkezője, meg a bankrendszer mellett emlegetik, miközben inkább a tőzsdére hasonlít.

    Pontosabban azért lehet sejteni, hogy a kriptohippik a tájékozatlanság és érzelmi alapon kialakult nézeteik miatt hülyeégeket hisznek. Harcoskodnak a fórumokon, úgy hogy az alapfogalmakkal sincsenek tisztában.