• peterx
    #8
    Szerintem nem vagy tisztában a képmutatás fogalmával.

    Összesküvés elméletek, antidemokratikus nézetek (már akinek a szemszögéből nézzük..), stb. terjesztése vagy, pl. Trump sokszor paraszt stílusa, szókimondó egyeseket sértő megnyilvánulása nem képmutatás. Hülyének, rasszistának, bunkónak lenni NEM képmutatás és teljesen rendben van egy valóban liberális társadalomban, AMÍG nem tesz törvénybe ütköző dolgot. Aki őszintén hisz valamiben és annak megfelelően is beszél/cselekszik ott megvan az integritás legyen az "jó" vagy "rossz" dolog.

    Ellenben azokkal akik behazudják, hogy a világ jobbításán munkálkodnak, de a felszín alatt kizárólag a saját érdekeiket nézik, nem törődve a társadalomra gyakorolt hatásukkal. (Ja és az ellenvéleményre meg jön a cancel culture.)

    Zuckerberg is lehetne hiteles ha egy sima unalmas CEO-ként létezne aki nem nyilvánul meg társadalmi kérdésekben, ahogy egy dohánygyár CEO-ja se kezdi dícsérni a termékét mert tudja ő is és mindenki más is h tönkreteszi az ember egészségét hosszútávon. A másik pedig, h mára már szépen le is lett szabályozva, hogy nem is hirdetheti sehol.

    Mondjuk én alapból kitiltanám a politikát is az összes cég életéből, egy cégnek semmi köze a társadalompolitikához, pont úgy ahogy a régi szép időkben volt.
    Utoljára szerkesztette: peterx, 2021.09.20. 17:19:24