• Tetsuo
    #14
    1. Ha spéci bányászkártyákat gyártanának külön, az lefoglalná a gyárakat a játékos videókarik elől, hiszen ugyanazok a magok, ugyanazok a legfejlettebb technológiák kellenek mindkét oldalon.
    2. A bányász inkább megvenné a játékoskártyát akkor is, mert azt a használat után el tudja még adni. Ha a többi bányászhoz képest (már) elavult kártyával bányászik valaki - adott rezsiköltség mellett -, akkor nem éri meg, ideje újabbakat vennie. Játékra viszont jók a régebbi kártyák is sokaknak, simán eladhatók.
    3. Az AMD és NVIDIA magasról lesz@rja, hogy ki veszi a kártyákat, csak vegyék. Ez érthető, így működik a kapitalizmus.
    Annyira hosszútávra meg nem terveznek, hogy 10-20 év múlva meghal a PC-gamer piac, az ellen most kellene tenni stb. A legtöbb profit most jobb, mint később valami bizonytalan hozam.
    4. A Bitcoin, Chia stb. maga rossz, mert ezekkel nem lehet napi milliós tranzakciókat végrehajtani, ergo a növekedésük erősen korlátolt, készpénz, valuta leváltásra alkalmatlanok, csak áruként, a velük való piaci kereskedés miatt emelkedik az értékük, mint a tulipánhagymáké annak idején Hollandiában.
    5. Ellenben lehetne olyan digitális pénzt, kriptovalutát létrehozni, ami le tudná váltani a világ összes pénzét is, és alig kerülne energiába a használata (nem kellene hozzá sok hardver, komoly befektetés és pláne verseny/bányászat), de erre valamiért nem törekednek adott körökben.
    6. Nyilván itt is van globalizáció és ennek megfelelő tendencia, miszerint centralizálódik a pénzhasználat.
    7. A nagy pénzkibocsájtók és az azokat felügyelő kormányok (vagy fordítva?) nem érdekeltek, hogy egy underground kezdemény, az ő ellenőrzésüket kihagyva jöjjön, lásson és győzzön, tehát borítékolható, hogy vagy nem hagyják az idegen kriptókat működni egy bizonyos szint fölött, vagy átveszik a nagyobbak irányítását.