• vaktyuk12
    #4
    Reszben egyetertek, de igazabol ezeknek a jarmuveknek eloszor ugy is a nagy autogyartocegek varosaiban lesz szerepuk. Automatizalt jarmuvek szallitjak majd egyikhelyrol a masikra az alkatreszeket, amit most kisebb elektromos meghajtasu, tobb utanfutos targoncak vegeznek. Teljesen automatizalt szallitast is konnyen elkepzelek, hisz a kamionok automatizalt kozlekedese is kuszobon van. Szerintem elsomenteben ugy is ez lesz megoldva, hisz az autogyartok legnagyobb problemaja a szallitas es annak logisztikaja. A szemelyszallitas csak hab lesz a tortan.
    Egyebbkent, a legnagyobb problemat ezeken a buszokon inkabb az jelenti, hogy csak egy emberrel tudjak kiszurni, hogy valaki felszalhat egy ilyen buszra, vagy sem. Teszem azt, hogy hiv valaki egy buszt es 3-an szallnak fel 1 fo helyett. Ugye jogilag az nem buntetheto aki hivta a buszt, Tehat nem vonhatnak tole le tobb menetdijat, hisz nem bizonyitott a visszaeles. Leszallitani a fizetot meg nem lehet, a jarmu meg nem varakozhat, hogy leszalljon a jogosulatlan hasznalo, mert a forgalmat feltartja, es azon embereket sem akadalyozhatja akik mar fent ulnek es utaznanak. Szoval, ha erre ember kell, akkor minek valtjak le a sofforoket?
    Persze haszna az igy is lenne, hisz a forgalom gyorsulna, de ha 20-40 kilometeres sebesseggel kozlekednek, akkor hany oraval hamarabb kell elindulni a meloba, es foleg mennyi ido lesz az utazas naponta a munkaba valo utazas? Szoval az automatizalt jarmuvek mellett kozlekedo embervezette jarmuvek mennyire fogjak feltartani ezeket a buszokat? Nem beszelve arrol, hogy a 4-5, vagy 20-30 ember kulombozo helyekre utazna, akkor mennyit kellene varni, hogy jojjon egy megfelelo jarmu, ami el tud szallitani arra a helyre ahova utani szeretnek.
    Szoval ez a kozlekedesi mod meg nagyon messze van, es eloszor ugy is az automatizalt aruszallitas lesz megoldva. Erre kellene koncentralni, es a szemelyszallitast kicsit hanyagolni, hogy minden fejleszto arra koncentraljon. Igy leaprozzuk az eroforrasokat es nem halad elore csak a lassan a dolog megoldasa.