• Macropus Rufus
    a fejlődést ez nem fogja vissza vetni. A mostani telók nagy részében semmi olyan nincs ami nem volt már 2-3 évvel ezelőtt is kifejlesztve. (vagy régebben)
    Viszont az biztos, hogy a sok gyíkarc aki csak azért cserél telefont mert már egy éves, nem fogja. És ez már viszont komoly energiát és nyersanyag felhasználást fog megtakarítani.

1. nem vitatom, hogy régen még értettek hozzá. Most úgy veszem észre, hogy vagy nem értenek hozzá, vagy sz@rnak rá magasról. Egy javító patch után van két új hiba amit javítani kellene? Ez nem javítás, hanem semmi.

2. részben igaz. De ha hw hiba miatt nem lehet biztonságossá tenni akkor az szoftverrel is kínlódás lesz. Lásd az intel cpu hibáit javító patch-et. Némileg vissza fogja a vasat. Egy tized ilyen erős hardver konkrétan használhatatlan szintre lassulna. (ha nem évente jönnének ki a telók, akkor talán lenne idejük tesztelni a dolgokat és nem lenne hardveres biztonsági rés.)

3. "senki sem fog 7 éves hardver miatt legacy kóddal,"
    Ha jól tudom, akkor a Windows szinte minden verziójára 10 vagy 10 évnél tovább volt javítás. Pl. a win10 esetében ez már 6 éve megy és még 5 évig menni is fog. Na most ezt nem lehet megoldani droidon? Akkor ugye az egy sz@r rendszernek tekinthető. Vagy a fejlesztők egy marék homok, lusták és nem értenek már a régi hardverekhez. (ez mondjuk némileg egybe vág azzal, hogy egy javítás 2 újat generálhat)

Fejlesztések: az ugye meg van, hogy ami hardver van a gépedben az legalább 4-5 éves? Még az überállat átlátszó OLED is 10 éves cuccos. Az, hogy kereskedelmi forgalomba nem került az egy dolog. Maga az OLED is 15 éves cucc. És nem 15 éve van telefonban OLED, hanem csak pár éve. Az LCD meg aztán több évtizedes. Ami most menőség, hogy okos óra, hasonló volt már régen is, csak azzal tévét is tudtál nézni. A 80-as évek közepe táján dobta piacra a casio (most tudsz az órádon filmet nézni esetleg tévézni? Nem.Fejlődés? Sehol. Méri a vérnyomásomat. Ez is volt már 10+ éve). Amit most látsz azok évtizedes fejlesztések. Amiket most fejlesztenek azok majd évtizedek múlva lesznek a kezünkben. Szóval nem áll le semmi.

Igazad van a világ némileg bonyolultabb mint az 1x1, de nem is annyira misztikus. Amikor srác voltam, akkor kb. 1-2 évente jöttek ki az új vga kártyák. Most akár havonta 2 is kijön. És ez jó kérdem én?

Autók esetében két egymást követő modellben semmi fejlesztés. A motor kopra az előző modell, az elektronika minden. A kasztni más. És az egyorrú azt látja, hogy ez egy új autó. Tudom miről beszélek. Anno ebbe én is belefutottam egy Toyota Corolla (pontosabban kettő) esetében: egymást követő modellek voltak. Minden pontosan ugyan az volt a régiben mint az újban. Ami a motort és hajtásláncot illeti. Belül némi változás volt és ezért már az egy új autó. A lényeg meg 6 éves volt benne: a motor.

Szóval nem kell parázni: a fejlődés most sem úgy megy ahogy elképzeli az ember. De tény: nem is az 1x1 szintjén van.
    De az is igaz, hogy nem lesz semmilyen olyan hatása a dolognak amit írtál: fejlesztők nem fognak lelépni. Lesz idejük dolgozni, tesztelni. Esetleg nem lesznek sz@rrá pörgetve, hogy még idén kiadják azt amire am. kellene még legalább 1 év fejlesztés. (emléxel még a Cyberpunkra... pusholták a fejlesztőket. Ez lett vége. Ha adnak nekik lazán egy évet, akkor meg jól jöttek volna ki.)