• mcganyol
    #25
    Ekkora félremagyarázást, hogy az arany az így valóban valami és értékes a kriptó meg csak a semmi, úristen! Hát nekem a mindennapi életben kb pontosan 0 aranyra van szükségem. Lehet hogy néhány milligramm van a számtech eszközökben az elektromos vezetési tulajdonságai miatt, de szerintem azt is kiváltották mással. Az arany az pont qrvára semmire sem jó igaziból, csak szépen csillog és nincs belőle nagyon sok a világon, ezért pont megfelelő "érték"-nek.
    Az arany értéke pontosan azon a széleskörű elfogadáson alapul, hogy az ember bízik abban hogy az aranyat bárki más el fogja tőle is fogadni mint csere érték.
    Minden olyan dolog aminek tényleges "belső értéke" van (vagyis akkor is értékes marad, ha amúgy tőled nem fogadják el mint fizetőeszközt) mint például az ivóvíz, vagy a kenyér, vagy a fa amivel be tudsz télen fűteni azok teljesen alkalmatlanok a méretük és az állapotuk okán, hogy értelmesen cserélgetni lehessen a mindennapokban.
    Muszáj olyasmit cserélgetnünk, ami kicsi, könnyen kezelhető és nem romlik meg. Hogy ez most a papírdarab, amire valaki azt írta hogy húszezer forint, vagy pár byte az otp egyik szerverén, vagy egy aranytallér, az édesmindegy, ameddig minden ember közt egyetértés van, hogy ezt el szoktuk fogadni a másiktól. És a kriptó ebből a szempontból teljesen ok, azzal támadni hogy az "valójában semmi" az az emberek teljes hülyének nézése
    Utoljára szerkesztette: mcganyol, 2021.09.04. 14:35:57