• Macropus Rufus
    #8
    "Nem mindegy, hogy bűncselekmény tényállásaként egy beteg által az orvosának adott néhány tízezer forintos hálapénzről beszélünk, vagy magáncég, bankárok által egy országban megvásárolt parlamenti képviselők 2/3-áról. "
    sztem meg mind1. Én lobbizom a dokimnál, hogy a lehető leghamarabb műtsenek és ezért fizetni is képes vagyok, mind ezt ugye a másik rovására. Mert ez már csak így működik. Tehát engem holnap műtenek a másiknak meg megmondják, hogy jöjjön vissza 2 hónap múlva időpontért. És ez nem fikció, ez speciel a nagy büdös magyar valóság.
    Szóval sztem teljesen mind1, hogy valaki csak a dokinak fizet, valaki csak a rendőrnek vagy egy egész államnak. A lényeg, hogy azért teszik, hogy pénzért valamilyen előnyhöz jussanak, a másik rovására. A egyén egy másik egyén rovására teszi, a cégek meg egy ország rovására. Egyiket sem szabad elnézni. Mert mi alapján is szelektálnánk? Ja az csak eü. lobbi az nem számít. De ez meg gazdasági ez meg számít? Vagy azt mondom, mennyi ember sérelmére van elkövetve? Hát kis hazánkban az eü-ben működő rendszerszintű korrupció kb. minden embert érint a felső tízezertől lefelé. Akkor ugye milliós számról beszélgetünk, akár csak egy gazdasági érdekcsoport vesztegetése esetében. Szóval nincs különbség.